keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kaneli- ja vaniljakreemipullat (Kanel- och vaniljkrämbullar)



Täällä on nyt leivottu vähän tavallista pullaa pitkästä aikaa :) Joskus tekee vain mieli herkutella kaneli- ja vaniljapullilla ja siihen lisäksi lämmintä kaakaota niin jo on kunnon herkkuhetki parhaillaan. Leila Lindholmin pullataikina reseptillä lähdin liikenteeseen ja olen kyllä tyytyväinen. Mitä se Leila ei osaisi tehdä? :) Kokeilin vaniljakreemiä pullissani ensimmäistä kertaa ja kyllä meinaan toistekin laittaa, sillä tuli niistä niin herkullisia! Blogin ensimmäinen arvonta on kohta käsillä, kun vain saan palkintoni viimeisteltyä ja odottelen postilähetystä sitä varten. Arvonta tulee kyllä tänne blogiin ihan lähipäivinä :) Käykää osallistumassa!


  Kaneli- ja vaniljakreemipullat
  • 1 rkl kuorittuja kardemummansiemeniä
  • 3 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g pehmeää voita
  • 1 kananmuna
  • 11-12 dl erikoisvehnäjauhoja
Kanelitäyte:
  • 200 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
Vaniljakreemitäyte (valmistetaan pakkauksen ohjeen mukaan):
  • 3 dl kylmää vettä
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta
     (Käytän Sallisen vaniljakreemijauhetta ja näillä suhteilla saa sopivan määrän yhteen pullataikinaan)
  1. Hienonna kardemummansiemenet huhmaressa ja kaada kattilaan maidon sekaan lämpenemään kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna hiiva kulhoon ja liuota lämpimään maitoon. Lisää sekoittaen sokeri, suola, voi ja kananmuna.
  3. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  4. Anna kohota liinan alla noin tunti.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
  6. Sekoita haluamasi täyte. Puolita täytemäärät, jos teet sekä vaniljakreemipullia että kanelipullia.
  7. Jaa taikina kahtia ja kaaviloi puolikas kerrallaan isoksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin 1 cm. 
  8. Levitä levylle puolet täytteestä ja kierrä taikina pitkä sivu edellä rullaksi. 
  9. Viipaloi rulla 3-4 cm leveiksi viipaleiksi. Valmista toinen taikinarulla samalla tavalla.
  10. Nosta viipaleet vaakatasossa paperivuokiin muffinipellin syvennyksiin tai leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  11. Anna pullien kohota liinan alla noin tunti.
  12. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  13. Voitele pullat kananmunalla ja sirottele pinnalle mantelilastuja/raesokeria.
  14. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)