Hei kaikille!
Olen tehnyt paluuta tänne bloggailun pariin ja tulen nyt lisäilemään reseptejä ja kokeilujani tänne aina silloin tällöin. Kakkuja en enää leivo kovinkaan ahkerasti, mutta muuta mukavaa kyllä leivoskellaan. Viime vuosi oli turhan kiireinen, joten tänä vuonna minunkin harrastukseni on saanut uutta tulta. Leivinuunissa valmistuu tuon tuostakin kaikenlaista hyvää! :)
Tämän postauksen herkku on gluteeniton mutakakku. Tällä reseptillä onnistutte varmasti ja muistakaa paistaa vain sen 20 minuutin ajan. Itse laitan mutakakun jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen vasta leikkaan sen ensimmäisen siivun, joka on kyllä niin taivaallisen hyvää :) Alkuperäisessä ohjeessa lisättiin taikinaan myös pähkinöitä ja vaahtokarkkeja.
5 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaota
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. perunajauhoja)
2 kananmunaa
150 g Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna
tomusokeria
vadelmia
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri,
vaniljasokeri, kaakao ja jauhot. Lisää joukkoon munat ja voi, ja sekoita
seos tasaiseksi ja ilmavaksi. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina muottiin. Paista uunin keskiosassa noin
20 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi tomusokeri kakun päälle ja
tarjoile vadelmien kera.
Nam! Olen tehnyt tätä jo monta kertaa hieman varioiden. Hyvää on.
VastaaPoistaHyvä ohje - vähällä vaivalla mainio lopputulos 👍🏻
VastaaPoistaPitääkö voi sulattaa
VastaaPoistaVoikohan tuota vaniljasokerin määrää vähentää, 25 ml on aika paljon. Onko kukaan kokeillut vähemmällä, miten vaikuttaa makuun ?
VastaaPoista