Kävimme Stockmannin Hulluilla päivillä ja sieltähän piti ostaa suukkoja :) Päätin jo ennen niiden maksamista käyttää ne leivontaan ja pidin pääni. Ihme kyllä, koska en löytänyt mitään ohjetta mistään, että mihin niitä olisi käytetty.
"Nehän ovat itsessään jo leivoksia" minulle sanottiin ja niinhän ne toki onkin. En antanut silti periksi, koska halusin niitä jossain käyttää. Sitten sain taas loistavan idean käyttää niitä tällaisessa suklaakakussa, jonka ohjeella teen yleensä mutakakkua. Toimihan se ja toimi vielä aivan todella loistavasti! Nyt haluttaisi vain kokeilla mansikkasuukoilla ja muillakin suukoilla :D Parasta ikinä!
Suukkokakku
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
5 tl kaakaojauhetta
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
5 tl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
100 g tummaa suklaata
6 suukkoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voisokeriseokseen siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa irtopohjalliseen kakkuvuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperipala ja voitele kakuvuoan reunat (leivitä halutessasi kookoshiutaleilla). Kaada 1/3 osaa taikinasta vuokaan ja asettele suukot taikinan päälle. Kuorruta suukot 2/3 osaa taikinalla. Paista kakkua 200 asteessa noin 10 min. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä. Anna kakun jäähtyä hetki.
Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voisokeriseokseen siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.
Leikkaa irtopohjalliseen kakkuvuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperipala ja voitele kakuvuoan reunat (leivitä halutessasi kookoshiutaleilla). Kaada 1/3 osaa taikinasta vuokaan ja asettele suukot taikinan päälle. Kuorruta suukot 2/3 osaa taikinalla. Paista kakkua 200 asteessa noin 10 min. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä. Anna kakun jäähtyä hetki.
Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.
Oi, onpas jännä ja kiva uusi idea!
VastaaPoistaKiitos Kattipaakari! :)
PoistaHauska idea! Pitänee joskus kokeilla...
VastaaPoistaKiitos Kakkuateljee Pionilaakson kakkutaituri :) Tämä ei ehkä ulkonäöllään säväytä, mutta maku on lyömätön, kannattaa joskus kokeilla.
PoistaSeuraava suukkokakku valmistuukin mansikkasuukoista mansikkajuustokakussa :) Sitä tehdään hääpäivän kunniaksi kesäkuussa!
VastaaPoistaWonderful!! Rakastan noita suukkoja nami nami!! Laitan tämän reseptin omalle listalle, kiitos!
VastaaPoistaVoi kun mukava kuulla, kiitos komnentistasi Piparipulla :) Kannattaa kokeilla, jos rakastaa suukkoja! :) Minäkään en jaksa odottaa seuraavaa suukkokakkua!
PoistaKomppaan kanssabloggaajia - hauska idea :D Kokeilulistalle tämä! Kiva blogi sinulla - sopiiko lisätä linkkilistalle?
VastaaPoistaAnna Sokerimuruista
Kiitos Anna! Tottakai sopii linkittää :)
Poistaupeaa taidankin lainastaa tätä kun tyttöjen yhteissynttärit pidetään :). Kokeilen ehdottomasti mansikkasuukoilla :) kiitos!
VastaaPoistaOnpa mukava kuulla! :) Kiitos! Joo minullakin kauhea kiire kokeilemaan mansikkasuukkoista kakkua, mutta nyt pitää odotella hääpäivää niin saa taas suukotella :)
PoistaOnpa mukava kuulla! :) Kiitos! Joo minullakin kauhea kiire kokeilemaan mansikkasuukkoista kakkua, mutta nyt pitää odotella hääpäivää niin saa taas suukotella :)
PoistaTosi kiva idea!!:)
VastaaPoistaKiitos!! :)
PoistaTestattiin, oli isompi vuoka niin piti isontaa taikina. Hyvää oli! Ja NAMI!!!♥
VastaaPoistaHei Auli! Mukavaa kun testasitte :) Ihana kuulla, että oli hyvää! :)
Poista