Ystäväni leipoo "kerran" vuodessa ja nyt hän leipoi Porkkanakakkua, joka oli himskutin hyvää! Itse rakastan appelsiinia ja tämä oli hyvin appelsiininen ja sanotaanko aikuiseen makuun oleva porkkanakakku. Kiitos tästä makuelämyksestä Essi!
Minulla on itsellänikin erittäin hyvä porkkanakakku resepti jemmassa ja sitä tulen tekemään niin pian kuin mahdollista, jotta saan senkin tänne blogiin teidän kokeiltavaksi.
Tämä resepti löytyy Sallyn blogista, josta ohjataan lukijat vielä Kinuskikissan blogiin. Reseptit ovat hieman erilaisia ja tämä porkkanakakku on tehty Sallyn ohjeen mukaan.
Porkkanakakku
Kakkupohja:
4 dl porkkanaraastetta
2 appelsiinin kuori raastettuna
2 appelsiinin kuori raastettuna
200 g leivontamargariinia
3 dl fariinisokeria
3 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g appelsiinimaustettua tuorejuustoa
1 appelsiinin mehu puristettuna (noin 1dl)
200 g valkosuklaata
(hasselpähkinärouhetta)
1 appelsiinin mehu puristettuna (noin 1dl)
200 g valkosuklaata
(hasselpähkinärouhetta)
Voitele ja korppujauhota noin 24 cm pyöreä vuoka. Pese porkkanat ja
appelsiinit. Raasta porkkanat ja appelsiininkuoret. Vatkaa erillisessä
kulhossa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen
rasva-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot + leivinjauhe + mausteet keskenään.
Lisää noin puolet jauhoista taikinaan, sitten porkkanaraaste +
raastettu appelsiininkuori + loput jauhoseoksesta. Kaada taikina
korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40
minuuttia. (Kannattaa kokeilla kypsyyttä tikulla).
Valmista kuorrute, kun kakku on hieman jäähtynyt. Lusikoi tuorejuustot leivontakulhoon ja notkista ne itsepuristetulla appelsiinimehulla. Sulata suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa ja sekoita sula suklaa tuorejuuston sekaan tasaiseksi massaksi. Ohjeen määrästä tulee sen verran reilusti kuorrutetta, että voit halkaista kakun kahteen osaan ja täyttää yhden kerroksen kuorrutteella. Levitä sitten loput kakun päälle + ripottele halutessasi päälle pähkinärouhetta. Säilytä kakku jääkaapissa.
Täytyy sanoa, että kuulostaa hyvältä ja kokeiluun menee. Itsekin pidän appelsiineista ja appelsiinia sisältävistä leivonnaisista, joten tämä on taatusti mun makuuni oleva kakku.
VastaaPoistaKyllä tätä kannattaa kokeilla! Ihanan kostea, appelsiininen ja koukuttava leivonnainen :)
Poista