maanantai 17. maaliskuuta 2014

Suklainen kahvikakku

Kokeiluun päätyi Pullahiiren suuri suklainen kahvikakku, jonka reseptin olen kopioinut hänen kirjastaan "Pullahiiren makeat kakut". Hyvä resepti ja ihanan suklainen! Koristeluun käytin Geishasuklaata (sulatettuna) ja pilkottuja Omar-karkkeja. Taisin myös pilkkoa muutaman Pätkiksen taikinan joukkoon antamaan lisämakua...kannattaa kokeilla :)


Suklainen kahvikakku

300 g voita
300 g ranskankermaa
4 dl sokeria
5 kananmunaa
400 g vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata

Vatkaa voi, ranskankerma ja sokeri hyvin keskenään. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaarouhe taikinan joukkoon.

Voitele noin 3 litran vetoinen kahvikakkuvuoka. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku jäähtymään esimerkiksi ritilän päälle.





2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)