keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Tiikerikakku, pirtelöä ja muffinsseja

Tiikerikakku

300 g voita (huoneenlämpöisenä)
4 dl sokeria
5 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja

Tiikerikakkuun: 1/3 osa taikinaan 2 rkl kaakaota ja 1 tl vaniljasokeria.
Kahvikakun voi myös tehdä täysin vaaleana ja se on mielestäni herkullisempi ilman kaakaoraitoja :)

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. 

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. 
Sekoita kuivat aineet taikinaan vaikka nuolijalla, 
varovasti, jotta kakusta tulee rakenteeltaan oikeanlainen.

Paista kakkua noin 60 minuuttia.


Jäätelöä, mustikoita ja maitoa (tai rahkaa). Määrät vaihtelee mielen mukaan.
Näin olen loihtinut lapsille herkkupirtelöä alle viidessä minuutissa!
Parhaimman äidin titteli on nopeasti ansaittu :)


 Tällaisia ihania ja todella makeita muffinsseja meillä on tehty jo monta kertaa. Tytöt valitsevat kaupasta näitä valmispaketteja aina silloin tällöin. Ruotsissa vaihtoehtoja on aika monta. En tiedä miten laajalti näitä on Suomessa tarjolla. Paketti sisältää leivosvuokia, taikina-ainekset (lukuun ottamatta rasvaa ja nestettä),kuorruteainekset ja koristeita/nonparelleja.

Ihan käteviä ja pienet lapset arvostavat nopeaa toimintaa :)



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)