maanantai 26. elokuuta 2013

Taivaallisen makea sitruunatorttu


En ole pitkään aikaan leiponut mitään näin helppoa ja hyvää! Tämän sitruunatortun resepti löytyy Kinuskikissan kirjasta "Kinuksikissa leipoo, Tervetuloa juhliin!". Olen selannut kirjaa varmasti muutaman sata kertaa ihan kannesta kanteen. Tämä resepti jäi tällä kertaa jotenkin mieleen ja halusin alkaa tätä kokeilemaan.

Kannatti kokeilla! Tykkäsin todella paljon ja laitoinkin torttua heti pakkaseen vieraiden varalle. Toki itsellänikin tulisi syötyä, mutta vähän voisi pitää linjoistaan kiinni ;) Naapurin tätikin jo varoitteli, ettei ihan kahden edestä tarvitse syödä ja tottahan se on. Punaiset viinimarjat nyt vain eksyivät lautaselle koristamaan tätä taivaallisen hyvää sitruunatorttua...!


Melissan sitruunatorttu

Kaakaopohja:
125 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sitruunatäyte:
1 3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunasta)
1 tlk kondensoitua maitoa (397g)
2 munaa

Voitele vuoka (halkaisija 24-26 cm)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Levitä taikina jauhotetuin sormin kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan pohjalle ja ohuelti myös reunoille.

Yhdistä keskenään täytteen sokeri ja vehnäjauhot. Purista sitruunamehu. Sekoita sokeri-vehnäjauhoseokseen sitruunamehu, kondensoitu maito ja munat. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Piirakan reunat palavat herkästi, joten suojaa tarvittaessa foliolla (itse laitoin folion paistamisen keskivaiheessa, joten pinnasta tuli erittäin kauniin näköinen).




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Essi :) Kyllä tämä oli herkullista, jos rakastaa sitruunaleivonnaisia. Ihanan makean kirpeä makuelämys :)

      Poista
  2. Slurps! Saako heti tulla kylään? ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)