Tämän päivän luukun takaa aukeaa joulun pipari-juustokakku, jonka reseptiä kehitellessä oli sen verran tuuria, että resepti oli samantien julkaisukelpoinen. Ulkonäköön ei juuri äiti sotkeennu, kun lapset saavat osallistua, mutta tästähän tuli mukavan jouluinen ja meille erittäin kaunis kakku. Nämä koristeet saa laittaa jo valmiiksi edellisenä iltana ja sehän helpottaa leipurin taakkaa :)
Joulun pipari-juustokakku
Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g voita
Juustokakkuseos:
4 dl vispikermaa
400 g Arla rahkaa, kausimaku: piparkakku
200 g Philadelphia tuorejuusto Marabou
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
5 liivatelehteä
Murskaa
keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita
joukkoon keksimurska. Painele keksitaikina 24 cm
irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on pingotettuna leivinpaperi. Vuoan reunat voi sivellä ohuelti ruokaöljyllä.
Laita liivatelehdet
likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma. Sekoita sen joukkoon
tuorejuusto ja rahka. Kiehauta vesi ja
sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivateseos pienissä erissä, ohuena nauhana,
hitaasti vatkaten
täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Koristele pinta.
Hyydytä
jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli (mieluiten yön yli). Irrota
sitten vuoasta ja siirrä
tarjoilulautaselle.
Ihanan kuuloinen juustokakku! Varmasti herkullista! :) Koristelukin on varsin kaunis <3
VastaaPoistaKyllä tämä minulle maistui :) Kiitos Taru ♥
PoistaAi että näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä
VastaaPoistaKiitokset Kaisa!
Poista