Makeaa makeaa mahan täydeltä! :) Taas jotain uskomattoman makeaa, mutta onneksi tänään valmistuu jotain sokeritonta ja melkeinpä rasvatontakin. Kuulostaa hirveältä, mutta lopputulos oli paljon parempi, kuin uskalsin toivoa. Palaillaanpa aiheeseen seuraavassa postauksessa :)
Nyt aloitankin viikonlopun vieton ja sen aikana täytyy myös valmistua yksi 1-vuotis kakku, joten palaillaanpa senkin äärelle ensi viikon postauksissa :)
Niin ja tämän postauksen kuvat eivät ole minun ottamia, vaan Jarkko K on napsassu minulle muutaman huippu hienon otoksen tästä tuiki tavallisesta ja helppotekoisesta juustokakusta!
Marianne juustokakku
Keksipohja:
200 g kaurakeksejä
50 g voita tai margariinia
Juustokakku-täyte:
2,5dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Philadelphia marabou tuorejuustoa
300 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
1 pussi Marianne chrush
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Koristeet: Pätkistä, pehmeitä sokerirakeita, suklaakonvehteja
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele keksitaikina 24 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on pingotettuna leivinpaperi (itse käytin 18 cm vuokaa ja silloin kakusta tulee korkeampi). Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita sen joukkoon tuorejuustot ja marianne chrush. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli (mieluiten yön yli). Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pätkisrouheella, sokerirakeilla ja suklaakonvehdeilla.
Tosi kauniin näköinen kakku ja kuulostaa hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos Taru! Kyllä minusta oli hyvää, kannattaa kokeilla :)
PoistaGud vad god och snygg den där cheesecaken ser ut :) Det vattnas i munnen kan jag lova! :)
VastaaPoistaNam. Näyttää ihanalta!!
VastaaPoistaKiitos Katja N ja Anonyymi :)
VastaaPoistaTätä(kin) on kyllä ihan pakko testata =)
VastaaPoistaVaikuttaa suussa sulavalta herkulta!
Komea kakku!!
Kiitos Kirsi! Ilman muuta kokeilet :) Tämä on mun lemppari :)
PoistaTätä pitääkin kokeilla =) Ihana blogi sinullakin täällä! Linkitän sinut omaani ;)
VastaaPoistaSamoin! :) Kiitos Kakkumonsteri! Linkitän myös sinut lemppareihini :)
Poistaihanan näköinen kakku. Onko kakku hirveän suklainen jos ei tykkää niin paljon suklaasta? Olen nimittäin metsästämässä mariannejuustokakun reseptiä ja törmasin tähän kauniiseen kakkuun, vielä pitäisi vain tietää tuo maku :)
VastaaPoistaKiitos! :) Maku ei minusta ole liian suklainen, kun marabou tuorejuusto ei loppujen lopuksi sisällä niin paljon suklaata. Mielestäni hyvää, mutta en nyt uskalla luvata, että varmasti tykkäät, jos et ole suklaan ystävä :)
PoistaAwww nams! Huomenna teen tämän upean kakun synttäreille.. Miten tuo onkaan noin korkea.. Toivottavasti tulee yhtä kaunis. :)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! :) Blogi on ollut paussilla. Korkeus johtuu pienemmästä kakkuvuoasta. Toivottavasti maistui! :) Korkeuden saa kyllä 24 cm kakkuun kun tekee juustoseoksen kaksinkertaisena.
Poista