Juustosarvet (Kotikokki.net)
noin 16 kpl (minisarvia 32 kpl)
3 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
Voiteluun: 1 kananmuna
Pinnalle: juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Alusta joukkoon jauhot ja pehmeä margariini. Vaivaa taikina työpöydällä hyvin, jotta sarvet eivät repeile paistamisen aikana.
Jaa vaivattu taikina kahteen osaan, muodosta molemmista pyöreä iso levy n. 30 cm halkaisijaltaan ja leikkaa leivinpyörällä 8 sektoriksi (minisarvet: 16 sektoria) eli yht. 16 sektoria (minisarvet: yht. 32 sektoria). Ripottele ½ rkl juustoraastetta taikinasektorin leveään reunaan. Kääri sektorit sarviksi, aloittaen leveästä reunasta ja taita ne sarven muotoon pellille leivinpaperin päälle. Kohota sarvet hyvin (vie aikaa n. 10-15 min) , voitele kananmunalla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla.
Makeita sarvia saat lisäämällä täytteeksi 1 rkl paiston kestävää hilloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)