Pätkissuklaa on yksi minun lemppareista ja kakkuihin se eksyy aika useinkin antamaan lisäpotkua. On se vain niin hyvää! Itse olen tehnyt monen monta pätkiskakkua Myllyn paras reseptillä, jonka on kehitellyt Sonja Varras vuoden 2006 reseptikilpailuun. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.
Koristeeksi yritin taiteilla mielikuvituskukkia sokerimassasta ja kyllä ne saivat kakkua koristaa, vaikkakin tulos oli hieman outo :D Tässä teille resepti kokonaisuudessaan:
4 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
2 | tl | leivinjauhetta |
3-4 | rkl | kaakaojauhetta |
150 | g | sulatettua voita tai margariinia |
2 | dl | maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä |
6 | patukkaa Pätkistä | |
3 | kananmunaa |
Kuorrutus: | ||||||||
200 | g | suklaata | ||||||
100 | g | voita tai margariinia |
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää
paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan
jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei
kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja
korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa
kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa
koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun
päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi. (Itse koristelin hasselpähkinärouheella ja sokerimassakoristeilla)
Heekkua!!! :)
VastaaPoista:D
PoistaVoisiko tämän kakun tehdä munattomana? Millä munan korvaisi? Kiitos pikaisesta vastauksesta!
VastaaPoistaHei Johanna! En uskalla luvata että onnistuisi munattomana. Täytyisi vain kokeilla. Netistä varmasti löytyy munattomia kakkupohjan reseptejä mitä voisi soveltaa yhteen tämän kanssa :)munien korvaaminen on haaste kyllä. Toivottavasti löydät ratkaisun. Terv. Sanna
Poista