Mangojuustokakku esimerkiksi kevään juhliin! Resepti on peräisin Valion sivuilta. Muutin sitä sen verran, että päälle laitoin säilykepersikkaa, -mandariinilohkoja ja kivihedelmän siivuja. Kesällä saa taas suomalaisia tuoreita vadelmia niin tämänkin juustokakun voi täysin tehdä allaolevan ohjeen mukaan. Käy tutustumassa valion ihaniin resepteihin osoitteessa: www.valio.fi.
Pohja
1 pak (185 g) | Wilhelmina-keksiä |
50 g | Valio voita |
Täyte
2 tlk (à 425 / 250 g) | säilykemangoa |
1 tl | raastettua limetinkuorta |
1/2 dl | limettimehua |
1 rkl | vaniljasokeria |
2 rasiaa (à 200 g) | Valio Viola® mango tuorejuustoa |
7 | liivatelehteä |
2 | valkuaista |
2 dl | sokeria |
2 rkl | Valio 3 hedelmän mehua tai vettä |
Kiille
2 dl | Valio 3 hedelmän mehua |
1 dl | hyytelösokeria |
Koristeluun
kotimaisia vadelmia |
Valmistusohje
Murskaa keksit esim. muovipussissa
tai monitoimikoneella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa
rengasvuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Taputtele keksiseos sille.
Täyte: Valuta mangot hyvin. Soseuta mangot. Kakkuun tarvitaan 1 - 2 limettiä
niiden koosta ja mehukkuudesta riippuen. Pese ne kuumalla vedellä ja
harjalla. Raasta pintakuori ohuelti. Purista 1/2 dl mehua. Yhdistä
mangososeeseen limetinkuori ja -mehu, vaniljasokeri ja tuorejuusto.
Sekoita hyvin. Anna liivatelehtien pehmitä runsaassa, kylmässä vedessä 5 - 10 min. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi
sähkövatkaimella esim. teräskulhossa. Lisää sokeri pieninä erinä
vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvaan mehuun tai veteen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen mangoseokseen. Lisää lopuksi valkuais-sokerivaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä foliolla ja anna hyytyä mielellään yli yön.
Kiille: Kuumenna mehu kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri, sekoita ja kiehauta. Jäähdytä 3 - 4 min hiljalleen
sekoittaen, jotta seos ei kuoretu. Kaada varoen kakun päälle.
Nosta kakku jääkaappiin. Kun
kiille on hyytynyt kunnolla, irrota vuoan reunus ja laita kakku
tarjolle. Koristele halutessasi esim. vadelmilla.
VINKKI
Jos pakastat kakun, suojaa vuoka hyvin alumiinifoliolla. Sulata jääkaapissa. Tee kiille vasta tarjoamispäivänä.
GLUTEENITON MANGOJUUSTOKAKKU
Korvaa ohjeen keksipohja
seuraavalla seoksella: 150 - 160 g gluteenittomia digestive-keksejä
(esim. Glutano Landtaler tai Semper) murennettuina + 75 g Valio voita
sulatettuna + 1/4 dl sokeria. Valmista muuten samaan tapaan kuin
tavallinen kakku.
Ihana kakku ja ihanan raikas! Olen tykännyt paljon tuosta mangotuorejuustosta ja se Valion vaniljatuorejuusto on toivottu uutuus kyllä! :)
VastaaPoistaTämä kyllä oli kiva juustokakku! Nyt kaipailee raikkaita kakkuja kun mennään kesää kohti :) Kyllä se vaniljatuorejuusto on parasta sitten Sunnuntain vaniljavalmisteen...niin kiitän että toivat sen Violan valikoimaan. Kiitos Taru kommentistasi!
Poista