keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Marianne cupcakes with Marianne frosting...


Tänään on muffinssien tai ns. Cupcakesien vuoro päästä porrasvaloon :) Aina yhtä loistelias makupari - Marianne ja suklaa pääsevät taas yhdessä loistamaan. Tätä reseptiä testailin muutamaan otteeseen ja tässä reseptissä päätinkin jopa kuorrutuksen saavan Marianne makua ja sitä tulikin ihan reilusti...hyvä vai huono? Ei ainakaan mikään epäonnistuminen, mutta täytyy olla Mariannen ystävä...paras ystävä ;)

Marianne cupcakes - Marianne kuorrutuksella

Kuppikakut 24 kpl:
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakojauhetta
2 dl maitoa
100 g voita
2/3 pussia Marianne crush

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Lisää munasokerivaahtoon kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi paksuksi massaksi. Lisää voita ja maitoa vuorotellen. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Pursota taikinaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 18 min. Anna kuppikakkujen jäähtyä.

Itse käytän muffinssipeltiä, johon laitan muffinssipaperit. Näin kuppikakuista tulee korkeita ja kauniita, mutta ilmankin toki pärjää.

Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispautuva vaniljakastike
1/3 pussia Marianne crush

Tee kuorrutus, kun kupikakut ovat hieman jäähtyneet. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Marianne crush rakeita. Pursota kakkujen päälle.

Koristeet ovat sokerimassaa.

Kuvat: Jarkko Keinänen





2 kommenttia:

  1. Moikka! Ihmettelen vaan ääneen tuota ohjeen lyhyttä paistoaikaa. Itse tein taikinasta 20 muffinssia ja paistoin niitä peräti 18min kunnes taikina ei enää tarttunut tikkuun. Erikoista :) Aivan taivaallisen hyviä tuli joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvä huomio! Tästä on jo aikaa, mutta on kyllä ykkönen jäänyt kasin edestä pois :) korjaan tämän heti kun ehdin. Kiitos tästä korjauksesta! Ja mukava kun onnistui ja tykkäsit mausta.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)