lauantai 29. kesäkuuta 2013

Power Cow jäätelöä :)


Kotitekoista jäätelöä tuli kokeiltua muutamaa erilaista, kun osallistuin Suomen makein jäätelö - kisaan. Täällä voit käydä äänestämässä, jos et ole vielä ehtinyt :) Äänestyssivuilla on käyty kohta 10 000 kertaa, joka on todella mahtava luku! Kisa jatkuu 13.7 saakka. Jaossa hienoja palkintoja!

Tässä teille yksi aika herkullinen jäätelöresepti, jossa käytin Power Cow maitojuomaa. Todella pehmeä ja hyvä jäätelö syntyy glukoosisiirapin avulla, jota saa nykyään ihan tavallisista ruokakaupoista. Tätä jäätelöä suosittelen kokeilemaan ja muutenkin kannattaa kokeilla omatekoista jäätelöä, koska se on yllättävänkin helppoa valmistaa. Glukoosisiirappi antaa jäätelöön sen oikean rakenteen, pehmeyden ja ryhdin.

Jäätelön kuvaaminen onkin ihan toinen juttu. Siinä pitääkin olla todella nopea, jotta jäätelö ei ehdi kesäauringon paahtaessa sulaa ihan velliksi. Nämä ensimmäiset jäätelökuvaukset olivat siinä mielessä opettavaiset :)

Power Cow jäätelö

6 annosta:
5 munankeltuaista
1 dl Dansukker sokeria
2 dl Arla Power Cow maitosuklaajuomaa
3 dl kuohukermaa
1,5 dl Dansukker glukoosisiirappia
suomalaisia vadelmia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Lisää seokseen vadelmia.

Pakasta vähintään seitsemän tuntia. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran.

Lisää minivaahtokarkkeja tai leikattuja vaahtokarkkeja jäätelöannoksen päälle. Laita tarjolle ja nauti! Kesä on jäätelöiden kuningasaikaa! :)

Kuvat: Jarkko Keinänen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)