Eilen oli vauhdikas päivä ja siinä sivussa valmistui suklaakakku, jonka reseptin otin osittain Pullahiireltä. Suklaakakun täytteen ja kuorrutteen kehittelin itse useiden nettireseptien avulla. Kakkua ei siis kostutettu ja pidänkin näistä amerikkalaistyylisistä kakuista, koska ne ovat niin korkeita ja ryhdikkäitä. Kerrassaan hienoja ja varsinkin jos on aikaa levittää edes kuorrutus kunnolla :) Eilen kaiken muun ruljanssin keskellä tämä kakku ei saanut tarpeeksi huomiota osakseen. Jäi sen takia vähän huonommalle sijalle...kakkuraukka. Päätinkin sitten aamulla antaa kakulle vähän enemmän huomiota ja hyppäsin pikaisesti mieheni Reinoihin ja pyjamassa suoritin pienen kuvaussession tuolla pakkasessa! Kummasti piristyi. Toivottavasti pidätte kuvista :D Viikonlopuksi valmistan ananas-kookoskakun, joka löytyy blogistani lauantaina. Siltä odotankin paljon :)
Suklaakakku
Noin 10 henkilölle:
5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunia
2,5 dl kermaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl vahvaa kahvia
Täyte ja kuorrute:
250 g tummaa suklaata
2,5 dl kermaa
125 g voita
0,5 dl tomusokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, kerma ja öljy. Kaada nesteet kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi kuuma kahvi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, kaada voideltuun kakkuvuokaan (n. 24cm) ja paista 175 asteessa noin 45 min, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ja leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan.
Valmista täyte. Sulata suklaa ensimmäisenä, jotta se kerkeää hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen vatkattu voi. Lisää kermavoiseoksen joukkoon suklaa ja tomusokeri. Levitä täytettä kakun väleihin ja lopuksi kuorruta kakku sillä.
Chokladtårta
Till ca. 10 personer
5 dl socker
4 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl grädde
1 dl rapsolja
2,5 dl starkt kaffe
Fyllning och garnering:
250 g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
125 g smör
0,5 dl florsocker
Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ägg, grädde och olja i en egen skål. Blanda sedan ihop med de torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet. Blanda till en jämn smet. Häll i en smord kakform (ca. 24cm) och grädda i ugnen i 175 grader ca. 45 minuter. Låt kakan svalna och skär i två eller tre delar.
Börja göra fyllningen med att smälta chokladen. Vispa grädden och blanda ihop med den rumsvarma vispade smöret. Tillsätt sedan den smälta chokladen och florsockret. Bred ut fyllningen på tårtbottnarna och sedan garnerar du tårtan med resten av fyllningen. Färdig att serveras! Men som bäst när den serveras kylskåpskall dagen efter :)
Näyttää ihanalta! Ja siltä, että sisältää 100000000 kaloria :)
VastaaPoistaSisältää kaloreita, mutta ei nyt ihan pahimmasta päästä : D Seuraava kakku ehkä vähän raikkaampi ja terveellisempi!
VastaaPoistaMums :)
VastaaPoista