lauantai 24. marraskuuta 2012

Äijämenuun reseptit - Gubbmenyns recept


Valmis Banoffee - Färdig Banoffee

Nam! :)


Banoffee
2 pkt Ballerina kladdkaka/Dops Brownie
n. 50 g sulatettua voita
n. 400g kondensoitua maitoa/valmistatoffeeta
2 banaania
2,5dl vispikermaa

Murskaa keksit ja sekoita voi joukkoon.
Painele keksimurska kakkuvuoan pohjalle
ja reunoille. Kaada toffee pohjan päälle.
Koristele kermalla, banaanilla ja kaakaolla.

2pkt Ballerina kladdkaka
ca. 50g smält smör
ca. 400 g karamelliserad mjölk
2 bananer
2,5dl vispgrädde

Krossa kexen i en bunk (jag använde mixstaven).
Går lättare med en matberedare. Häll den smälta
smören i kexdegen. Tryck degen jämnt i en form
med löstagbar kant. Häll den karamelliserade
mjölken på kexbottnet. Garnera med grädde,
bananer och kakao. Färdigt att serveras!

Rieska rullat
Tunnbrödsrullar
Koskenlaskija sulatejuustoa, salamia ja kinkkua - Smältost, salami och skinka

Koskenlaskija sulatejuustoa ja savulohta - Smältost och rökt lax

Rahkavoitaikinapyörylät 
Kesellasmördegsrullar 

250g pehmeää voita
200g maitorahkaa
4,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi
seokseksi. Sekoita jauhot ja suola keskenään
ja lisää voirahkaseoksen joukkoon. Kauli
taikina levyksi ja lisää haluamasi täyte ja kääri
rullaksi. Itse laitoin juustoa ja kinkkua, kun
äijämenuu ei salli kasviksia :) Leikkaa
rulla noin 2cm paloiksi ja paista uunissa
225 asteessa noin 20 minuuttia.

250g mjukt smör
200g kvarg/kesella
4,5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda kesella och det mjuka smöret till en
jämn blandning. Blanda saltet i mjölen.
Blanda sedan alla ingredienserna till en
jämn deg. Kavla ut degen till en 2mm tjock
platta och bre ut fyllningen på plattan och rulla
ihop den, skär sedan till ca. 2cm snittar.
200 grader och 20 minuter.


Poropiirakka pellillinen
Paj med renstek (på ugnsplåt)

Pohja:
6dl vehnäjauhoja
3dl ruisjauhoja
1tl suolaa
300g voita
1dl kylmää vettä

Täyte:
250g savupororouhetta
2 sipulia
5dl kolmen juuston ruokakermaa
4 kananmunaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
juustoraastetta

Sekoita jauhot ja suola. Nypi voi
joukkoon ja lisää sitten vesi.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Esipaista 10 min. 200 asteessa.
Kuullota sipulikuutiot ja lisää ne
savupororouheen kanssa piirakan
päälle. Sekoita ruokakerma, kananmunat
ja tuorejuusto ja kaada piirakan päälle.
Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Botten:
6dl vetemjöl
3dl rågmjöl
1 tsk salt
300 g smör
1 dl kallt vatten

Fyllning:
250 g renstek
2 lökar
5dl pastagrädde
4 ägg
200g philadelphia färskost

Blanda mjöl och salt. Blanda
smöret med mjölblandningen.
Tillsätt vattnet och blanda till
en jämn deg. Förgrädda 10 min
i 200 grader. Börja med fyllningen.
Vispa ihop pastagrädde, äggen och
färskosten. Bre ut renstekskivorna
på pajen och den frästa löken och
häll sedan gräddblandningen på
pajen och strö över lite ost.
200 grader ca. 30 minuter.

5 kommenttia:

  1. Nog har killarna det bra ikväll :) Tack för härliga recept!
    Och grattis till nya bastun!
    /S

    VastaaPoista
  2. Tack S! Ja de har det nog ganska bra där ikväll :) Jag fick ju en hel del kramar av min man när jag fixat dessa åt honom!
    Han äter ju inga grönsaker så jag gjorde allt utan grönt och det tyckte han var skönt :) Kram!

    VastaaPoista
  3. woow...verkar supergott :)
    å missa nu inte .....

    S
    A
    T
    U
    R
    D
    A
    Y

    S
    H
    O
    W

    O
    F
    F

    de e kul att vara med :)
    VÄLKOMMEN
    Håkan

    VastaaPoista
  4. En malttanu olla heti tulematta vastavierailulle! Ja pakko oli kurkistaa joka paikkaan! Tuun ihan varmasti usein käymään, koska oon ettiny sellasta kivaa blogia, jossa kirjoteltais sekä ruotsiks että suomeks. Tykkään ruotsista kamalasti, mutta tarvin ymmärtääkseni tueksi ne suomenkielisetki sanat! :)

    Ihanasti oot myös koristellu kakkuja. Mulla ei riittänyt siihen enää motivaatio ku piti äkkiä päästä maistamaan herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lyyti! Kiva kun tulit käymään. Olet kyllä hurjaa vauhtia tehnyt niitä kakkuja, kun niin monta olit jo kerennyt tehdä :) Kiva kun tykkäät ruotsinkielestä! Olen itse kotoisin Ruotsista ja siksi kirjoitan kummallakin kielellä. Tule pian uudestaan vierailulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)