perjantai 23. marraskuuta 2012

Banoffee


Banoffeen valmistus 1. vaihe - Banoffee på gång! :)

Lupasin valmistaa banoffeeta, kun en ole ikinä
aikaisemmin sitä tehnyt, enkä myöskään ole
koskaan siitä aikaisemmin kuullut. Kuulostaa
ehkä hienolta ja vaikealta, mutta se on kaikkea
muuta kuin hienoa ja vaikeaa :)

Banoffeen valmistus ei paljoa leipomistaitoja vaadi
ja olin vähän pettynyt, kun se valmistui niin hetkessä
etten kerennyt edes pääsemään siihen leipomisen
ihanaan tunnelmaan. Murskasin suklaakeksit ja
sekoitin joukkoon vähän voita ja aukaisin
karamellisoidun maidon (kondensoidusta maidosta
keitetty toffee), joka myydään säilyketölkeissä.
Kaadoin sen keksipohjan päälle ja ensimmäinen
vaihe oli valmis!

Huomenna banaania, kermaa ja kaakaojauhetta
päälle ja se on valmista tarjottavaksi. Tätä kaavaa
voi toki pidentää keittämällä säilykepurkkiin
pakattua kondensoitua maitoa kaksi tai kolme tuntia,
jotta valmistusaika pitenee. En vain ymmärrä miksi
kukaan ostaisi tähän tarkoitukseen säilykepurkin,
jossa toffee on vielä litkua ja keittää sitä kolmattakin
tuntia kun sen saa säilykepurkissa valmiiksi
keitettynä? Ethän ole sitä joka tapauksessa
valmistanut itse :)

Eli Banoffee on banaanista ja toffeesta valmistettu
kakku, olisihan se pitänyt arvata! Nyt naapuri ja
sauna-illan porukka saa maistaa banoffeeta huomenna!

--------------------------------------------
Jag lovade att baka banoffee och nu har jag
äntligen det på gång. Banoffee kräver inte alls
mycket. Det låter fint och svårt men det är
inte ens nära nåt sånt. Jag blev faktiskt
besviken på den här uppgiften :)

Jag köpte ballerina kladdkakakex, karamelliserad
mjölk, grädde och bananer. Det är allt du behöver.
Jag köpde färdig karamelliserad mjölk för tyckte
att det var onödigt att koka mjölken i 2-3 timmar
för att få samma toffee som fanns i den färdiga
varianten. Prisskillnaden var fem kronor. Ja jag
började med att finhacka kexen med fyllningen.
Sedan satte jag lite smör i kexdegen (ca.50g).
Gjorde en kexbotten och hällde toffee på den.
Nästan färdig! Imorgon vispar jag grädde och
dekorerar med den, bananskivor och kakao.
Sen är den färdig att serveras! Lätt som en
plätt :)

4 kommenttia:

  1. Hei! Sain maistaa tekemääsi banoffeeta sisareni luona teidän naapurissa. Olipa ihanaa kakkua, pakko tehdä joskus itsekin! Ja mutakeksipohja passasi kakkuun tosi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Reetta, kiitos! :) olipa kiva kun tykkäsit. Kokeile ihmeessä! Valmiiksi keitettyä toffeeta saa Haaparannan ICA MAXI:sta :)

      Poista
  2. Oli aivan huippuhyvää! Varmaan sain siitä ainaki tuhat kaloria, mutta onneksi sunnuntaina saa syyä mitä vaan... Banaanin, kinuskin ja mutakakun liitto oli herrrkullinen yhdistelmä, jota voi suositella kaikille jotka ei pelkää makeaa :) sanoo herkkukriitikko E

    VastaaPoista
  3. Yksi vapaapäivä kalorilaskurilta oltava! :) ja todellakin banoffee herkkusuille :) mutta se toffee ei kuitenkaan niin makeaa kuin luulin. Yllätyin positiivisesti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)