keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Leijonakakku




Tämä kakku valmistui pienen pojan ensimmäisille syntymäpäiville ja minulle annettiin täysin vapaat kädet :) Hain kuitenkin inspiraatiota äidin mieltymyksistä, jotka suuntaavat vahvasti tuonne ompelumaailmaan. Tiesin sieltä löytyvän paljon lastenkankaita ja hyviä ideoita :) Löytyi sitten tämä syntymäpäiväsankarin äidin (!) suunnittelema kangaskuosi, joka päätyi kakun teemaksi. Aivan ihana kuosi! :) Hanna-Naa:n ihania lastenvaatteita löytyy täältä!




Leijonakakku

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munasokeriseokseen. Sekoita varoen ettei taikinasta katoa kuohkeus. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (24cm) ja paista uunin alatasolla n. 45min 175 asteessa.


Täyte:
2,5 dl Flora vispikermaa
200 g maustamatona tuorejuustoa
1 prk vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljarahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä 3/4 täytteestä kakkupohjien päälle ja kuorruta kakku myös täytteellä (noin 1/4 riittänee). Näin saadaan hyvä ja tasainen pohja marsipaanille.

Marsipaanikansi ja koristeet:
250 g vihreää marsipaania
noin 50 g sokerimassaa tai marsipaania
keltaista pastaväriä
musta elintarvikekynä 

Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi n. 26 cm halkaisijaltaan ja leikkaa kakun ympärysmitan kokoinen levy kakun päälle. Käytä apuna kakkuvuoan irtopohjalevyä. Koristeet voi tehdä jo aikaisemmin, mutta valmistuu ihan näppärästi saman päivänä. Silmät piirsin ensin sokerimassalevyn pintaan ja sitten vasta leikkasin ne irti. Näin ei tarvinut näpertää turhia :)

Kermapursotus:
5 dl Flora vispikermaa 
2 rkl vaniljakreemijauhetta
keltaista pastaväriä

Vaahdota kerma. Lisää siihen pastaväri ja vaniljakreemijauhe vatkaamisen puolivälissä. Vatkaa, kunnes vaahto on sopivan kovaa pursotettavaksi.

Koristele kakku ja nauti! Ihanaa leijonat ihanaa ;




8 kommenttia:

  1. Sydämellinen kiitos tästä ihanan makoisasta ja paljon kehutusta kakusta! <3 Pienen pojan äidin suunnitelema kangaskuosi pääsi teemaksi kakkuun, joten oli mielestäni täydellinen nappisuoritus! :)

    Kannattaa kokeilla reseptiä!

    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna ihanasta kommentista! <3 Korjasinkin postausta, kun en tiennyt, että valitsin sinun suunnitteleman kuosin!! :) Olipas todella ihana sattuma ja minun onni, että sen valitsin ;)

      Poista
  2. Olipas aivan huikea sattuma teillä! :D Ihana kakku! :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana tämä kakku ja blogisikin!
    Kiva kun piipahdit blogissani, laitan talteen osoitteesi niin löydän tänne uudelleenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Herkkuhovi! :) Laitan sinun blogisi lemppareihini! :) Mukavaa kun kävit vierailulla!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)