tiistai 9. huhtikuuta 2013

Valkosuklainen Polly mutakakku


Eilen juhlittiin syntymäpäivääni ilman kakkua, koska...en tiedä miksi :D Tänään alkoi tekemään mieli, jotain todella makeaa! Kaapissa komeili Polly summer berries karkkipussi ja cashewpähkinäpussi. Sitten löytyi valkosuklaata, joten mitä muutakaan siitä syntyy, kuin mahtavan makea valkosuklainen Polly mutakakku! ;) Makeaa oli ja vei kyllä makeannälän mennessään. Tässä reseptiä teillekin:

Vaalea mutakakku
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
1 pussi Polly summer berries
1 pussi Pirkka kuorrutettuja Cashewpähkinöitä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voisokeriseokseen siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon. Sekoita taikinan joukkoon puoli pussia Polly karkkeja ja puoli pussia cashewpähkinöitä.

Leikkaa irtopohjalliseen kakkuvuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperipala ja voitele kakuvuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Asettele kakkutaikinan pinnalle Pollykarkkeja ja cashewpähkinöitä. Paista kakku 200 asteessa 15 - 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja
reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä. Jos karkkien pinta tummuu liikaa niin laita kakun päälle foliota estääksesi liika tummuminen tai voit lisätä ne vasta paistamisen puolivälissä. Anna kakun jäähtyä hetki, kun olet ottanut sen uunista.

Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi kakun päälle tomusokeria.





6 kommenttia:

  1. Enpä ole ennen nähnyt pollyja käytettävän leivonnassa, vois kyllä joskus kokeilla itsekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heluna! Pollyt sopii kyllä leipomiseen. Olen pikkutytöstä saakka rakastanut Pollyja ja kyllä kokeilen vielä jossain muussakin leivonnaisessa näitä :)

      Poista
  2. Ser himmelsk gott ut ;) Och grattis i efter han kära vän!

    Kram/ Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Suvi! :) Super sött som passar oss kvinnor ;) Kram!

      Poista
  3. Pollyt on niin hyviä, joten tätä kakkua pitää kyllä kokeilla! Miten Pollyjen kävi uunissa, ovatko sitkeitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi, Pollyt on tosi hyviä! :) Ehkä vähän sitkeitä uunin jälkeen, mutta ei haitannut. Jääkaappikylmänä tämä kakku toimii siis parhaiten ja silloin ehkä myös Pollyt pysyy paremmin kurissa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)