Kirjoittelen tätä postausta ja kyllä tuntuu, että housuista lentää nappi kaakkoon! :) Tämä pääsiäinen on kyllä verrattavissa jouluun ja syöty on enemmän, kuin olisi pitänyt...
Onneksi ei sitten pasha onnistunutkaan, sillä sen kaloreita ei enää kaivattu ;) Jäi kuitenkin sen verran kaivelemaan tuo epäonnistuminen, että ensi vuonna yritän uudestaan! Taitaa se pashamuotti olla ihan omiaan ja se on hankittava. Sillä minun pashasta tuli vain löysää rahkaa :)
Tässä jotain kivaa, mitä en ole vielä kerennyt päivittämään aikaisemmin:
Pääsiäisen kääretorttu
Kääretorttupohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Levitä leivinpaperi uunipellille. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi
vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina
uunipellille. Paista noin 6 minuuttia.
Kumoa torttupohja sokeroidun
leivinpaperin päälle ja voitele pullasudilla kylmää vettä torttupohjassa
kiinni olevalle leivinpaperille, silloin leivinpaperi irtoaa helpommin.
Anna torttupohjan jäähtyä. Valmista sitruuna-mansikkamousse.
Sitruuna- mansikkamousse:
2,5 dl Flora vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk Makea mansikka maustettua rahkaa
1 sitruunan kuori
1 rkl vaniljakreemiijauhetta
Keltaista pastaväriä
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää siihen rahka.
Raasta yhden sitruunan kuori seoksen joukkoon (määrä maun mukaan) ja lisää vaniljakreemijauhe. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä
jäähtyneen pohjan päälle.
Rullaa torttu ja anna tortun asettua
saumapuoli alaspäin. Anna levätä 1-2 tuntia jääkaapissa ja kuorruta marsipaanilla sekä asettele tortun päälle mieleisesi koristeet.
Sitten vielä pääsiäiskakku ja koristeltuja kananmunia! Pääsiäiskakku oli hyvää ja tänä vuonna sain myös tutustua huikeaan pääsiäisuutuuteen :)
Pääsiäiskakku
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi munasokeriseokseen. Sekoita varoen, ettei taikinasta katoa kuohkeus. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (24cm) ja paista uunin alatasolla n. 45min 175 asteessa.
Vadelma-Daimtäyte (Kinuskikissa):
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa (112 g) Daim-patukkaa
200 g suomalaisia vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sokerit. Leikkaa Daim-patukat veitsellä rouheeksi ja lisää täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja upota siihen vadelmia.
Voikreemi:
300 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl vettä
Vatkaa pehmeä voi notkeaksi. Lisää sokerit vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Kreemin voi värjätä, pursottaa tai levittää kakun päälle. Säilyy jääkaapissa muutaman viikon ilmatiiviissä pussissa tai rasiassa.
Koristeltu värjätyillä kookoshiutaleilla ja sokerimassakukilla :)
Tämä oli vuoden paras uutuus! :) Ihana ystäväni antoi minulle kananmunan "liivejä" kokeiltavaksi ja innostuin tietenkin asiasta samantien. Kananmunat keitetään tai tyhjennetään. Liivi puetaan kananmunan päälle ja käytetään yksitellen kiehuvassa vedessä 3 sekunnin ajan. Liivi kiristyy kananmunan ympärille ja kuten kuvasta näkyy saat itsellesi todella tyylikkäitä pääsiäismunia ruokapöytään tai pääsiäiskoristeeksi.
P.S. Seuraavassa postauksessa herkulliset sämpylät ja lukijoiden kesken järjestetyn arvonnan voittaja :)
Koko sivu täynnä ihanuuksia ja kaunistuksia!! Nami!! :-)T:Anette
VastaaPoistaMukava kuulla! Kiitos Anette :)
PoistaÅh, så vilken påsk! måste komma och hälsa på snart. Kanske får vi smaka av något gott du bakat! Din blogg är verkligen fin och inspirerande :)
VastaaPoistaKram/Suvi
Tack härliga du! Ja vi måste verkligen ta och ses nu snart <3 Kram!
PoistaNice cakes!!
VastaaPoista