tiistai 20. marraskuuta 2012

Piparikakku - Pepparkakstårta

Tänään leivottiin pipareita ja sain kumman
inspiksen tehdä piparikakun. Ehkä ensimmäinen
kakku, joka maistuu pienimmille. Hauska ja
helppo toteuttaa lasten kanssa! Kaulittu
ympyrän mallinen levy ja niin valmistui kakun
pohjia kolme. Kermaa ja vaniljarahkaa väliin
ja päälle. Lopuksi piparkakkuja koristeeksi.
Tosi nopea kakku vaikka aatto-illan herkuksi :)
Kinuskikissan kirjasta taas tämäkin idea!

Idag fick barnen göra nåt kul och baka peppar-
kakor. Mamma hade också väldigt kul för vi
bakade en pepparkakstårta. Så fin och rolig!
Dessutom så lätt att göra. Bara tre runda
tårtbotten av pepparkaksdeg, grädde och
sedan pepparkakor överst på tårtan som
dekoration. Så fin och barnens favorit! :)

Piparikakku - Pepparkakstårta

Punaista Iittalan Teemaa ja punainen mariskooli ja joulu on täällä! - Iittalas röda Teema och den röda marimekkoskålen. Julen är här!


9 kommenttia:

  1. Vau, näyttää niin helpolta että jopa tämmönen uusavuton keittiöurpo vois osata :) Jos sallitaan ostaa valmis taikina...

    VastaaPoista
  2. Mulla on itselläkin valmistaikinaa
    pakkasessa! Todellakin sallitaan ja
    Sunnuntain piparitaikina on vielä niin hyvääkin :) Siitä ajattelin tehdä piparkakkutalon kun ehdin ja myydään nyt kilon pakkauksissa, josta saa ihan kivan määrän pipareita.

    VastaaPoista
  3. Vilken super Idè :) De här måste vi pröva i jul. PS, har redan gjort vitchoklad kokosbollarna! och gott var det men inte lika snygga som dina.....
    /S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Detta var super gott S! Du måste prova. Kul att du gillade kokosbollarna :)
      ps. låt pepparkakstårtan stå i kylen över natten så smakar det ännu godare!

      Poista
  4. Hauska idea tämä piparikakku. Minunkin on tarkoitus tänä jouluna vihdoin leipoa pipereita, oma tekoisella taikinalla :)

    VastaaPoista
  5. Tämä oli aivan huippu hyvää seuraavana päivänä kun keksipohjat olivat pehmenneet :) Nam!

    Tässä piparkakku resepti ,jolla tulee aivan tosi hyviä pipareita.

    500 g voita
    2 rkl kanelia
    1 rkl jauh. mausteneilikkaa
    1 rkl jauh. inkivääriä
    1 rkl jauh. kardemummaa
    4 dl sokeria
    2 dl siirappia
    1 1/2 dl tummaa siirappia
    1 1/2 dl vettä
    1 kg vehnäjauhoja (n.17dl)
    1 rkl ruokasoodaa

    Huoneenlämpöinen voi ja mausteet sekoitetaan keskenään. Keitä
    sokeri, siirappi ja vesi. Kaada seos voin ja mausteiden joukkoon kuumana. Sekoita joukkoon muut ainekset ja anna taikinan seisoa kylmässä väh. vuorokauden! Paista 200 asteessa n. 5min.
    Tämä ohje on aivan tosi hyvä.
    (Ruotsalaisia piparkakkuja Bonniers kokbok kirjasta :)

    VastaaPoista
  6. Tulin vastavierailulle blogiisi, ihana blogi :)

    VastaaPoista
  7. Testiajot piparikakulle tehty. Jopa minä, joka en koskaan leivo MITÄÄN IKINÄ onnistuin! Ainut mitä olisin voinu vähän tiedustella viisaammilta oli pohjien koko. Nyt tein semmosia missä oli halkaisijana noin 6 metriä, niin tuli aika vähän täytettä ja tarjoiluastian metsästys oli himpun verran työlästä, raukka kakku päätyi vähän epätyylikkäästi mikron lautaselle :) Pääasia kuitenki, että hyvvää tuli ja ällistytin vieraat keittiötaidoillani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hauskalta leipomiskokemukselta ja sehän on pääasia :) tein n. 20cm halkaisijaltaan, mutta
      kyllähän se onnistuu isommallakin. Pääasia että maistuu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)