tiistai 19. maaliskuuta 2013

Doris mokkapalat (Kärleksmums)



Onko ihanempaa, kun vihdoin tervehtyy ja tulee käymään vieraita! Ollaan sairasteltu jo viisi kokonaista viikkoa ja nyt alamme vihdoin ja viimein olemaan kunnossa :) Tervetuloa siis meille ihanat herkuttelijat! Nyt vain haluttaa tehdä kaikkea mahdollista. Mokkapaloja oli tänään leivottava, koska vieraat rakastavat juurikin näitä perusleivonnaisia :) No ehkä taas hieman innostuin ja yritin tehdä jotain normaalista poikkeavaa koristelun suhteen. Tulos oli ihan kiva :)

Doris mokkapalat
Pellillinen:
200 g voita
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Strösseliä, Doris keksejä ja pääsiäiskarkkeja koristeeksi.

Kuorrute:
75 g voita
1/2 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vispaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää voisula ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja sirottele strösseleitä kuorrutteen päälle. Leikkaa paloiksi ja koristele.




1 kommentti:

  1. hyvät mokkapalat mutta kirjoitappa seuraavalla kertaa vähän lapsiystävällisemmin. 6v Emmin kanssa yhdessä luettiin ohjeita kun tajusin että ei ole lapsille soveliasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)