sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pääsiäiskakku (Påsktårta)


Voisiko joskus olla vähemmän kiire!? :) Aina on jotain tärkeää menossa ja aikaa ei ole hukattavaksi. Tällä kertaa syntyi taas kiireessä jotain, minkä ei ollut tarkoitus. Uskomatonta, mutta kerrankin aikaa piti olla ihan riittävästi, mutta ei kuitenkaan ollut. Tämä meidän pääsiäiskakku ei ollut ihan niin loistava, kuin sen oli tarkoitus olla :) Ajatus kauniista kakusta sai aika pian lähtöpassit, kun jouduin muuttamaan suunnitelmia radikaalisti saadakseni kakun valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Täyte oli todella hyvä...siis ihan todella hyvä! Koristelu, joka oli minulle tässä kakussa se tärkein vaihe, jäi kokonaan toteuttamatta. Onneksi toinen samanlainen kakku täytteineen odottaa sitä oikeaa pääsiäistä ja saan ikään kuin uuden mahdollisuuden :) Blogin sivupalkissa näkyy pian arvonnan voittajat!


Pääsiäiskakku
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi munasokeriseokseen. Sekoita varoen ettei taikinasta katoa kuohkeus. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (24cm) ja paista uunin alatasolla n. 45min 175 asteessa.

Vadelma-Daimtäyte (Kinuskikissa):
4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa (112 g) Daim-patukkaa
200 g suomalaisia vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sokerit. Leikkaa Daim-patukat veitsellä rouheeksi ja lisää täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle ja upota siihen vadelmia.

Tee pursotukset värjätyllä kermalla ja koristele pääsiäiskarkeilla :)










2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten kaunis kakku! Varmasti myös todella maukas :)
    Mietin vain, että aika paljon sokeria täytteessä, mutta sitten tajusin, että kyllähän sitä neljään desiin kermaa jonkin verran tarvitseekin. Muuten voisi tehdä kakkua, mutta ei ole tarpeeksi syöjiä ja pitäisi laihduttaa, enkä koskaan saa koristeltua kakkua noin kauniisti. Mistä saisi pursottimia edullisesti? En osaa oikein etsiä kaupasta tällaisia pikkuhärpäkkeitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Nyt on myynnissä "koristeelliset kakut" lehti, jossa pursotin ja monta tyllaa mukana hinta 5,95€ ja löytyy kaikista suuremmista ruokakaupoista! Se on edullinen ja hyvä vaihtoehto :) Laihduttaminen ei ole helppoa ja siihen kun ei sitten mikään muu auta, kuin olla leipomatta ja se jos jokin harmittaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)