tiistai 18. kesäkuuta 2013

Appelsiini-daim juustokakku


Tämän juustokakun resepti oli saatava heti tänne, kun tästä tuli niin vastustamattoman hyvää :)
Appelsiini ja daim saivat esittää päärooleja ja mascarpone sai pienen, mutta tärkeän sivuroolin. Raikas, makea ja vastustamaton juustokakku! Pitää tehdä pian uudestaan....nam! Nyt odotellaan juhannusta ja toivotaan, että säät suosii.

Appelsiini-daim juustokakku

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksimurskan joukkoon sulatettu voi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.24 cm), johon on pingotettuna leivinpaperi.

Täyte:
2,5 dl Flora vispikermaa
250 g mascarpone tuorejuustoa
200 g appelsiini tuorejuustoa
2 Daim patukkaa (yht. 112g)
2 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon tuorejuustot ja rouhittu daim. Lisää myös sokerit. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli (mieluiten yön yli). Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaalla ja sokerimassakukilla.




9 kommenttia:

  1. Hirmu hieno kakku! :D Olen muutaman kerran menneisyydessä (ennen blogia) tehnyt tuollaisen suklaareunan ja se ei ole mikään ihan helppo juttu! Olet onnistunut siinä tosi hienosti! Resepti kuulostaa ihanalta. Mulla on vielä toteuttamatta sun mariannekakkukin... ostin silloin heti sen rouheenkin ;D Aina ei kaikkea vaan muista ja ehdi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru aina yhtä ilostuttavista kommenteista! ♥ Suklaareunaa olen ensimmäisen kerran kokeillut vuosi sitten ja onnistumisen kannalta on tärkeää valita helppo kuvio, kuten tämän kakun kuvio :) Lisäksi teen sen aina kahdessa tai kolmessa osiossa, muuten menee liian vaikeaksi. Itselläkin teki mieli jotain marianneleivosta,mutta eihän tässä ehdi, joten ymmärrän, että sinullakin paljon listalla, jota haluat kokeilla. Kyllä se sopiva hetki tulee...joskus :D on mullakin kokeilla niitä sinun whoopie reseptejä! Niille pitäisi oikein ottaa se aika, kun ovat niin herkullisia!

      Poista
    2. No ei ihme että tappelin sen reunan kanssa.... Kinuskikissan ohjeella tein koko kakun kerralla!!!! Ja mulla oli kakkuja vielä kaksi... ;D Kuviona mulla oli ihan sellainen "risuaita" Niistä oli blogissa kuvatkin! Olihan nekin ihan nätit, mutta muistan parhaiten vaan sen miten paljon sillon niiden kaa tappelin :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/juustokakkuja-ja-vahan-muitakin.html

      Poista
  2. Ompa vain herkullisen oloinen resepti. Kiva makuyhdistelmä ja tuo suklaareuna on todella taitavasti tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! :) Kyllä tämä juustokakku sai paljon kehuja ja itsekkin tykkäsin kovasti.

      Poista
  3. Varmasti oli herkullista, siltä ainakin kuulostaa! :)

    VastaaPoista
  4. Juustokakut ovat niin vastustamattomia! Etenkin, jos niissä on mascarponejuustoa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)