torstai 20. kesäkuuta 2013

Juhannuksen aurinkoinen juustokakku


Heipparallaa! :) Ihanaa juhannusta kaikille! Tässä teille tällainen pikainen postaus, jossa saatte nauttia tällaisesta aurinkoisesta gerbera juustokakusta. Vuoka on aivan loistava. Kannattaa investoida tähän. Minulla oli niin tuuri, että sain tällaisen pitkäaikaislainaan naapurin Satulta. Kiitos Satu! :)

Juhannuksen aurinkoinen juustokakku

Keksipohja:
200 g digestive keksejä
75 g voita

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksimurskan joukkoon sulatettu voi ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.24 cm), johon on pingotettuna leivinpaperi.
 
Täyte:
5 dl Flora vispikermaa
400 g laktoositonta sitruuna tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0.5 dl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Lisää myös sokerit. Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia ja tee sen jälkeen kiille.

Kiille:
240 g persikkasosetta
4 liivatelehteä
2 rkl vettä

1 sitruunan siivu (luomu) :)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta hetken kuluttua vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita seos persikkasoseen joukkoon. Kaada kiille varovasti juustokakun päälle ja lisää pinnalle sitruunan siivu, jonka päälle voit lusikoida kiillettä hieman, jotta se pysyy siistinä. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai yön yli. Irrota vuoasta ja laita tarjolle, mitään muuta ei koristeeksi tarvitse! Yksinkertainen on kaunista :)



Nyt juhannuskoivujen hakuun ja muihin juhannuspuuhiin. 
Oikein ihanaa juhannusta kaikille!


P.S. Juhannuksen jälkeen juhlimme hääpäivää
 ja sitten anopin syntymäpäivää,  
joten seuraavan kerran palailen blogin pariin 
viikon miniloman jälkeen :)
Ihania kesäpäiviä!

11 kommenttia:

  1. Tosi kaunis kakku taas :) Sitruunan siivu kakun keskellä on hauska!
    Mukavaa juhannusta teillekin! :)

    VastaaPoista
  2. Vuoka pääsi hyvään kotiin! Ja kakku oli tosi hyvää. T. Naapurin täti

    VastaaPoista
  3. Hoppas att ni hade en underbar midsommar, och att ni får en fin semester. Tänk vad åren går och man bara firar bröllopsdag efter bröllopsdag.Hmm. Nästa lördag blir min bror en äkta make :) kul med bröllop. Viken fantastisk tårta du gjort igen. Imorgon börjar jag jobba igen, känns i hjärtat. Vi saknar er! hoppas vi ses snart. Kram/ Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hej vännen! Tack! Ja det blev nu sju år ♥ Härligt med bröllop! Väntar på ett super inlägg i din blogg ;) Vi måste ses snart. Saknar er med i massor :) Kram ♥

      Poista
  4. Kiitos Weewa kommentistasi :) Lisäsin bloginne listaani. Kävin tietenkin kurkkaamassa teidän blogia! Olette kyllä tosi taitavia, vaikka olettekin niin nuoria. Ihanaa saada joukkoomme myös taitavia koululaisia, jotka leipovat taidokkaasti!

    VastaaPoista
  5. Moi Sanna! Ihana kakku, pitääpä testata! Ja muutenkin ihana blogi sinulla. :) Voinko linkittää blogisi myös sivuilleni? Ja olisi kiva jos linkität myös minut! :) Terkuin Marian Herkkupuodin Maria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! :) Tottakai linkitän ja kävinkin sivuillasi. Ihana blogi ja tulen varmasti vierailulle pian uudestaan kommentin kera :) Sivuni saa vapaasti linkittää, kiitos siitä!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)