tiistai 4. kesäkuuta 2013

Puuha Pete kakku - Builder Bob cake



Voi kun aika rientää ja tuntuu ettei mitään kerkeä tehdä! :) Ulkona ollaan oltu ja paljon. Täällä on ollut aivan ihanat kesäiset helleviikot. Täällä Lapissa ei olla tällaisia helteitä vielä ennen nähtykään. Nyt tuli vain takapakkia ja ulkona on ollut todella kylmä ja tuulinen keli. Eilen taisin sanoa, että on liiankin kuuma ja nyt valitan kylmyyttä...oiskohan se tämä suomalainen luonne, joka narisee ;)

Pari viikkoa sitten meidän ihana Tatu täytti 2 vuotta. On siis meidän naapurin poika, mutta kuuluu kyllä meidän perheeseen :) Minun ihana ja rehellinen kakkujen koemaistaja. Viime viikolla maisteli minun tekemiä kuppikakkuja, joissa oli erikoisempaa suklaata sisällä niin poika oli tuumannut äidilleen ja isälleen, että "huonoa!" ja sylkäissyt palan suustaan. Olivat miettineet, että kehtaavatko kertoa...onneksi kertoivat :D Hauskoja totuuksiahan tuolta lapsen suusta tulee aina silloin tällöin. Ei kaikesta voi aina tykätä ja olisipa ihanaa, jos itsekin voisi aina olla yhtä rehellinen.


Kinuskikissalta jälleen vinkkejä Puuha Pete kakun tekoon ja vilkaisin myöskin Pullahiiren Puuha Pete kakkua. Tuli tähän paljon omaakin. Täyte oli erittäin helppo ja nopea kinuskitäyte. Tykkään paljon Kinuskissan kinuskipuolukka-täytteestä, mutta tämä minun versioni on nopeampi ja mielestäni yhtä makea vaihtoehto:

2 prk Flora vispikermaa
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
300 g puolukoita

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja kerma. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon kinuski. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana (hitaasti vatkaten) täytevaahtoon.

Kuvat: Jarkko K






5 kommenttia:

  1. Tämä kakku läpäisi kyllä kirkkaasti kakkukriitikko Tatun tiukan seulan! Hyvvää oli, kiitos taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Mukava ku maistu tällä kertaa! ;D

      Poista
  2. Minkä kokoiseen kakkuun tuo sun kinuski-puolukkatäyte riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu kuinka paksusti haluaa täytettä, mutta tämä PuuhaPete kakku oli 27cm vuokaan tehty. Täytettä oli mielestäni rittävästi. Tämä täyte tehtiin karamellisoidusta kinuskista, koska kyseinen perhe tykkää sen mausta aivan tosi paljon :)

      Poista
    2. No, sitten varmaankin riittää mun kakkuun. Teen suorakaiteen mallisen kakun. Pohjasta tuli aika matala eli täytettä saan vain yhteen väliin :(

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)