tiistai 14. tammikuuta 2014

Lumiukko-kakkua syntymäpäiville!


Heipparallaa! Iloinen pakkaspäivä tiedossa!...täällä -23 astetta pakkasta ja kyllä tuntuu hurjan kylmältä. Mikäs sen parempi blogipostaus tähän päivään kuin lumiukko-kakku, jonka malli on valittu Pullahiiren kirjasta. Tyttäremme syntymäpäiväksi toivottiin juuri tätä lumiukko-kakkua ja toivetta lähdettiin toteuttamaan kinuski-vadelmatäytteen ja omatekoisen vaahtokarkkimassan kera.

Viime synttäreille en pystynyt leipomaan mitään itse niin tällä kertaa kaiken piti olla omatekoista :) Jäi toki pakkaseen useita sortteja tarjoilematta kun hieman innostuin, mutta niistä tuleekin kivoja blogipostauksia ja miehenkin synttärit on loppukuusta niin saa sitä tarjoiltavaa ollakin.


Ihania pakkaspäiviä kaikille! Pian taas kuullaan :)


11 kommenttia:

  1. Ihana kakku! On se kva, kun tuli lunta, mutta pakkasta ei olis noin paljon tarvinnut tulla. Täällä oli tänä aamuna - 18 astetta ja tuntui kaamean kylmältä noiden plussakelien jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vaihdellut kelit niin, mutta toisaalta nautin nyt myös pakkasista, kun saa ottaa rennosti ja touhuilla sisälläkin jotain kivaa :) Kiitos Tita! Minäkin tykkäsin, että kakku onnistui niin ulkonäön kuin täytteen puolesta. Toisaalta Pullahiiren malli oli niin yksinkertainen, mutta yksinkertainen on kaunista :) <3

      Poista
  2. Siis niin syötävän suloinen kakku! Raskiiko tuota edes leikata.Täällä pakkasta nyt -27.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Juu raaski sitä leikata ja kyllä oli herkullinen lumiukko ;) Oi täällä nyt -26, joten voiton viet! Huikeat pakkaskelit kyllä ja jatkuneekin vielä...huomenna voisi vaikka leipoa jotain.

      Poista
  3. Upea kakku, lapset on varmasti tykänneet tuosta. On kyllä hauskan näköinen :) Muutenkin hienoja kakkuja täällä blogissa sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna-Mari :) Kyllä tykkäsivät ja valitsivat sen niin innolla Pullahiiren kirjasta. Mukava sitä oli tehdäkin :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Hei Anonyymi,

      Tässä tulee linkit koko kakun eri osiin, jos haluat tehdä juuri samalla ohjeella kuin minä:

      http://bakingmydreamcakes.blogspot.fi/search/label/Kakkupohjat
      http://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmatayte/
      http://www.pionilaakso.com/2009/08/vaahtokarkkimassa.html

      Kakkupohjan taikinan tein 1,5 kertaisena ja jaoin kahteen eri vuokaan (18 cm ja 24 cm)
      Kakkutäytteen tein kaksinkertaisena, jotta riitti kahteen kakkuun.

      Lumiukon muotoa onkin helppo jäljitellä, kuten minä tein Pullahiiren kirjan kuvasta. Käytin kerma-vaniljakreemisekoitusta vaahtokarkkimassan alla ja toimi todella hyvin. (2,5 dl Flora vispikermaa ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta: kerma vatkataan ja joukkoon lisätään vaniljakreemiauhe)

      Mustat yksityiskohdat ovat Kick-patukoista muotoiltuja :)

      Poista
  5. Oho, huomaa että oot ennenkin tehny kakkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heavenly bakings :) aina mukava saada positiivista palautetta!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)