maanantai 10. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän valloittavat Dumlemuffinssit


Ystävänpäiväksi päätin kokeilla dumlemuffinseja. Maistoin herkullisia dumlemuffinsseja, jotka mieheni serkku Henna oli leiponut ja ne olivat todella hyviä. Lähdin sitten hakemaan hyvää reseptiä netistä ja kohdalle sattui Mustikkasuun dumlemuffinssit, jotka löydät Mustikkasuun blogista. Ihana blogi ja ihania leivonnaisia löytyy Mustikkasuulta. Kuuluu kyllä lemppareihini :)

Dumlemuffinssit

150 g voita
1 pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl (aitoa) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl kermaviiliä
12 dumlekarkkia

Sulata voi ja sekoita siihen raastettu sitruunankuori. Vaahdota kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon haalea sulatettu voi sekä kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon. Täytä muffinssivuoat puolilleen, upota jokaiseen muffinssiin dumlekarkki ja nostele taikinaa vielä hieman päälle, niin että makeiset peittyvät. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskiosassa 12-15 min.


Ihanat vuoat olen saanut lahjaksi ystävältäni. Todella hienoja ja laadukkaita vuokia myy Lagerhaus. En ole itse vielä päässyt sinne ostoksille. Toivotaan että pian pääsisin! Netistä toki löytyy kyseisen ketjun verkkokauppa, mutta pitäisi ehdottomasti päästä Luleåån katsastamaan liikkeen valikoima ihan omin silmin ja tietenkin pitäisi päästä hypistelemään jokaista tuotetta :)



Ihanaa ystävänpäivää kaikille! <3


6 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita muffinsseja olet tehnyt ystävänpäivää ajatellen! Kiitos kauniista sanoistasi Sanna ja hyvää ystävänpäivää sinulle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi ja kiitos ihanasta ohjeesta! :) Hyvää ystävänpäivää!

      Poista
  2. Todella hyvän näköisiä. :) kuinka monta muffinssia ohjeesta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura :) Taisi tulla 12 kpl isoa kuppikakkua kun dumlejakin meni se 12 kpl eli 1 kpl jokaiseen :)

      Poista
  3. Ihanan näköisiä muffineja! Rakastan dumleja, joten tämä olisi varmasti mieleinen ohje minullekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! :) Voi minäkin rakastan dumleja, mutta jos nyt saisin tehdä näitä uudestaan niin tekisin nämä minimuffinssien muodossa niin dumle pääsisi enemmän oikeuksiinsa.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)