perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kesän valkosuklainen mansikkajuustokakku


Valkosuklainen mansikkajuustokakku (24 cm)

Keksipohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
5 dl Flora kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Valio rahkaa päärynä-kinuski
120 g smetanaa
100 g Fazer Lemon valkoinen leivontasuklaa
4 liivatelehteä
½ dl laimennettua sitruunamehua

Tuoreita mansikoita.

Ohjeet:
Murenna keksit ja sekoita pehmeä voi joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Halkaise mansikat ja asettele ne keksipohjan päälle kakkuvuoan reunoja myötäillen. Kakkupohjavuoan reunat voi sivellä ohuelti ruokaöljyllä, jotta vuoka irtoaa siististi (voi myös käyttää kätevää reunakalvoa, jos sellainen löytyy).

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja rahka. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla. Sekoita sula suklaa smetanan joukkoon. Lisää valkosuklaasmetana kermaseoksen joukkoon.

Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksimurupohjan päälle (varo ettet kumoa mansikoita) ja tasoita pinta. Hyydytä jääkaapissa ainakin 4 tunnin ajan.

Koristele valkosuklaalastuilla ja tuoreilla mansikoilla.




Kummitytön koristelemaa, mansikkaista kermakakkua, tarjoiltiin kesän juhlissa (anoppilassa). Oli hyvää! :)

Ihanaa kesän jatkoa kaikille! Nyt on kyllä ollut ihanat kesäkelit. Toivotaan, että kesä jatkuu yhtä kauniina ja lämpimänä. Meille kuuluu hyvää ja nautitaan nyt kesästä koko perheen voimin <3 Nauttikaa tekin! Niin ja leipokaa aina välissä jotain hyvää...niin mekin tehdään, mutta kaikkea ei valitettavasti tänne kerkeä laittamaan. Leipomisen iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)