Niin hyvää puolukkalimppua etten ole koskaan maistanut parempaa. Kaiken lisäksi helppoa ja nopeaa :) Sain reseptin ystäväni blogilta, joka on löytänyt reseptin netistä ja onneksi onkin, sillä tätä parempaa leipää et ole maistanut! Tietenkin sovelsin vähän, jotta saisin enemmän omanlaiseni reseptin aikaiseksi :) Reseptin löydät kuvan alta.
Här har jag nybakat lingonlimpa på väg till mormor - Tässä tuoretta puolukkalimppua menossa mummolaan |
Lingonlimpa Lättbakat bröd som inte behöver jäsa.
3 dl specialvetemjöl
3½ dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt
1 dl mörk sirap
250 g kesella
½ dl mjölk
Blanda samman alla ingredienser väl i en matberedare och låt degen knådas i 5-10 minuter. Häll degen i en smord avlång brödform. Grädda nederst i ugnen 55-60 minuter i 150 grader. Stjälp upp, låt brödet svalna under bakduk på galler.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Puolukkalimppu Helppo limppu, joka ei sisällä hiivaa ja ei täten tarvitse nousta ennen paistamista.
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl bikarbonaattia
1 dl puolukkahilloa
1 dl tummaa siirappia
250 g pehmeää rahkaa
½ dl täysmaitoa
Sekoita kaikki ainekset keskenään talouskoneessa ja anna taikinan vaivautua 5-10 min. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa 55-60 min 150 asteessa alimmalla tasolla. Irrota leipä vuoasta ja anna jäähtyä liinalla peitettynä ritilän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)