torstai 13. joulukuuta 2012

Maailman parhaita luciapullia!

Yhtäkkiä tuli mieleen, että olen nyt asunut puolet elämästäni Ruotsissa ja toisen puolikkaan Suomessa :) Olen kyllä saanut vaikutteita kummankin maan kulttuureista ja sen huomaa erityisesti näin joulun aikoihin. Luciapullat eli sahramipullat on minulle luciapäivän leipomuksia. Tapasin mieheni 13 vuotta sitten ja hänen kotonaan leivottiin luciapullia jouluksi, joka oli minusta hyvinkin outoa, koska minusta ne kuuluivat ehdottomasti Lucian juhlapäivään. Nyt en pidä sitä enää outona kun itse asun Suomessa, koska luciapäivä ei ole niin tärkeä suomalaisille ja onhan ne hyviä muulloinkin! Lapsille haluan kuitenkin tuoda esille luciapäivän tärkeyden ja leipoa sahramipullat nimenomaan tälle päivälle. Kotonani luciapäivä on aina ollut tärkeä ja sinne olemme tänäänkin suuntaamassa. Se onkin onni että vanhempani ja sisarukseni asuvat vielä Ruotsissa niin saan välillä palata juurilleni, koska siltä minusta tuntuu. Suomessa olen vieläkin vain käymässä, vaikka täällä kyllä on tarkoitus asua koko loppuelämä :) Joulupöytäänkin valitaan kummankin maan jouluruoat ja katsotaan kummankin maan jouluohjelmat. Saan siis tuplajoulun ja rakastan sitä yli kaiken ja nyt vien perinnettä myös eteenpäin omille lapsilleni :) Tässä kuva mahtavan hyvistä luciapullista, joita leivoin. Resepti löytyy Leilan sivuilta. Paras resepti ikinä ja ei tarvi pelätä että tulee kuivia ja mauttomia luciapullia.

3 kommenttia:

 1. Jag gjorde oxå leilas recept och instämmer ! Goda !

  VastaaPoista
 2. Meillä on aito Lucia-neito kotona, joka täytti eilen 16-vuotta. Lucian päivä on ihana perinne Ruotsissa. Pidä vaan perinnettä kotonakin yllä! Meidän Lucia-neito vaan ei pidä yhtään luciapullista, sahrami maistuu kuulemma niin pahalta. Minusta ne maistuvat kyllä tosi hyviltä. Se on vähän omapäinen tuo meidän neito näköjään.
  T. Naapurin täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Naapurin täti!

   Kiitos kommentistasi! Onhan se sahrami aika erikoinen makuelämys, siitä joko tykkää tosi paljon tai ei tykkää ollenkaan :)Ihanaa kun teillä oma Lucia-neito kotona ja onhan tuo perinne niin ihana, että en siitä voisikaan luopua, vaikka nämä meidänkin tytöt aika omapäisiä :) Tulee varmasti se Lucia päivä kun tytöt koittaa välttää lucia päivän traditiot, mutta koitan olla sinnikäs :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)