torstai 13. joulukuuta 2012

Vanhanaikhaisia joulutorttuja!

Psst..tämä resepti on erittäin salainen ja olen saanut sen äidiltäni! :) Kun teet kerran itse taikinan joulutortuille, tällä ohjeella, et varmasti koskaan enää osta valmistaikinaa! :)

Resepti itse taikinalle (n. 100 kpl pientä joulutorttua):
1kg huoneenlämpöistä voita
1kg vehnäjauhoja n. 16 dl
1tl leivinjauhetta
2dl kermaa
1dl vettä
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita sitten pehmeän voin kanssa. Lisää sitten muut aineet ja käytä mielellään yleiskonetta apuna. Anna levätä jääkaapissa yön yli. Taittele ja kauli taikinaa ainakin kolme kertaa. Kauli sitten taikina n. 5 mm paksuksi levyksi, ei siis liian ohueksi ja käytä jauhoja apuna. 15min/225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)