lauantai 15. kesäkuuta 2013

Suomen makein jäätelö-kisassa mukana: Mascarponejäätelö voikukkasiirapilla


Ruoka.fi ja Dansukker kutsui minut ja muut ruokabloggaajat osallistumaan "Suomen makein jäätelö"-kisaan, joka polkaistiin käyntiin tänään! :) Meitä on nyt mukana 30 bloggaajaa, jotka kisaavat tittelistä :) Tämä oli haaste, johon oli vastattava Mascarponejäätelöllä ja siihen lisättävällä voikukkasiirapilla. Ei siis muuta kuin keräämään niitä "rikkakasveja" ja hyötykäyttämään niitä. Siirapista tuli erittäin hunajamainen ja makea ja sopii moneenkin ruokaan ja jälkiruokaan. Jäätelöresepteissä käytetty Dansukkerin glukoosisiirappi on todella mahtava uutuus, jolla saadaan ihanan pehmeää jäätelöä ilman jäätelökonetta.

Ruoka.fi sivuilla voi käydä äänestämässä Suomen makeinta jäätelöä. Ensin näette esittelyn jäätelöistä ja sivun alalaidassa voitte valita suosikkinne ja osallistua äänestykseen. Voitte voittaa Kitchen Aid Artisan-tehosekoittimen, Elisabeth Johanssonin Jäätelö-kirjan ja Dansukkerin-tuotepaketteja. Käykää äänestämässä täällä! :)

Kuvat: Jarkko Keinänen

Mascarponejäätelö
3 keltuaista
1 dl Dansukker taloussokeria
1,5 dl Dansukker glukoosisiirappia
250 g Mascarpone tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
3 valkuaista

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää glukoosisiirappi ja jatka vaahdottamista noin minuutin verran. Vatkaa joukkoon mascarpone tuorejuusto. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myöskin kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita kerma sekä valkuaisvaahto varovasti käännellen mascarponeseokseen. Kaada seos kannelliseen astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia. Tällä reseptillä valmistat noin 1,5 l ihanan pehmeää ja täyteläistä jäätelöä.

Voikukkasiirappi
5 dl voikukan kukkia
1 luomu sitruuna
1 appelsiinin mehu
4-5 dl vettä
2,5 dl Dansukker glukoosisiirappia
2 dl Dansukker taloussokeria

Poimi noin 5 dl voikukan kukkia. Laita ne hetkeksi varjoon lepäämään. Siirappiin käytetään ainoastaan kukan keltaiset terälehdet. Lisää kattilaan 4-5 dl vettä, kukan terälehdet, sitruuna lohkoina ja yhden appelsiinin mehu. Keitä seosta noin 10-15 min. Anna seoksen levätä noin 30 minuuttia. Siivilöi neste ja puhdista kattila. Lisää kattilaan 2 dl voikukkamehua, glukoosisiirappi ja sokeri.(Loput mehut voit pakastaa myöhempää käyttöä varten.) Kiehauta siirappia hetken ja kaada se puhtaaseen lasipulloon, jonka jälkeen sitä voi säilyttää jääkaapissa. Tarjoile jäätelön kanssa. Siirappi sopii myös käytettäväksi mehutiivisteen lailla, sekä lettujen ja paahtoleivän päällä.







7 kommenttia:

  1. Tässäpä ihana idea käyttää pihan voikukkasato! :) Sulla on muutenkin tosi kivat sivut! Lisäsin sut blogilistaani, onhan ok?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui sanoa; Onnea kisaan! :)

      Poista
    2. Kiitos Suklaapossu! :) Tottakai saa linkittää, kiitos siitä ja sinun ihanasta kommentista! Linkitän myös blogisi sivuilleni ja käyn vierailulla niin pian kun ehdin :)

      Poista
  2. Onnea kisaan, paljon ihania jäätelöitä. sinä sait ääneni koska erotuit joukosta ihanan erikoisella siirapilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nöyrä kiitokseni äänestäsi ja suuri kiitos jättämästäsi kommentista Juhlatar! :)

      Poista
  3. Voi miten herkullisen kuuloista ja näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! :) Lähdenkin heti vastavierailulle blogiisi!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)