sunnuntai 22. syyskuuta 2013

1- vuotiaalle Selmalle Minnikakkuja


Sunnuntaina juhlittiin pientä prinsessaa, joka täytti kokonaisen vuoden ja häntä juhlittiin pikkusiskoni ja hänen miehensä järjestämillä Minnisynttäreillä. Sainhan kunnian tehdä juhliin kakut ja tällä kertaa kokeilin valmiita kakkukuvia. Kakkujen ulkonäköön ja sisältöön olin tyytyväinen, mutta en niinkään leikkaavuuteen. Eipäs tuo haitannu suuremmin, kun toisen kakun sisältä paljastui herkullinen suklaakakku, joka vei kielen mennessään.

Toinen kakku oli 100 % suklainen: aito suklaakakkupohja, suklaavaahto ja nutella täytteellä. Ehdoton juhlien ykkönen. Toinen kakku vaalealla kakkupohjalla, vadelmaisella sitruunatäytteellä. Raikas ja marjainen, mutta tälle kakulle ei tule uusintaa. On vain niin paljon parempiakin täytteitä.


Juhlapaikkana Mattila byagård, joka sijaitsee Ruotsin puolella, Haaparannalla. Ihana juhlapaikka myös pienemmille häille. Sinne mahtuu hyvin noin 80 hengen porukalla :)


Minnisynttärit oli todella ihanat, kun Minni on ikään kuin ominut polka dotsit :) Tarjolla oli kaikenlaisia herkkuja ja tietenkin myös tekemäni Minni kakut.

Paikalla oli yksi jos toinenkin Minni ja Mikki :) Meidän vanhin tytär oli todella innoissaan korvien suhteen ja jakoi niitä kaikille lapsille heti kun he astuivat ovesta sisään. Ihanat synttärit ja mukavia vieraita. Kiitos pikku prinsessalle tästä ihanasta päivästä! Paljon onnea meidän ihanalle Selmalle! <3

Muistakaa, että tiistaina klo. 20.05 (MTV3) alkaa "Koko Suomi leipoo". Olen todella innoissani tästä ohjelmasta. Monta kanssabloggaajaa on uskaltautunut kisaan mukaan. Pidän peukkuja! Tulen nauttimaan täysillä kaikista kauniista herkuista, joita ohjelmassa loihditaan! :) Onnea kisaan kaikille osallistujille!

Mukavaa leivontaviikkoa kaikille!



12 kommenttia:

  1. Polka dots-fanina ihastuin kyllä tuohon kattaukseen! Wau miten ihanan näköistä! Ja kakut ovat kyllä tosi kauniit, mutta niin on Minni-leipurikin! Hih! ;D
    Valmiskuvat tulevat kyllä joskus tarpeeseen, saa kauniita kuvia ja ne on helppoja käyttää. Mullakin on tilauksessa tulevana vkloppuna valmiskuvallinen kakku, sankarin toiveena oli hevonen ja minä en kyllä uskalla sellaista alkaa maalaamaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! :) Minäkin rakastan polka dotseja! Valmiskuvia kokeilin ensimmäistä kertaa marsipaanilevyn päälle ja eihän ne kerenneet pehmittymään ollenkaan, mutta pysyivät prima kunnossa. Ihmettelen kyllä nuiden vohvelikuvien tapaa pehmittyä. Kerman päällä menevät rumaksi, mutta marsipaani taas ei antanut tarpeeksi kosteutta :( Olihan kakut hienot ja maistuivat hyvälle, mutta olin kuitenkin pettynyt leikkaavuuteen. Ensi kerralla annan olla kakun päällä yön yli, sillä ulkonäkö kyllä otti pisteet kotiin :) Sinä kyllä voit hevosen maalata tai mitä vain Taru! Mutta kakkukuvalla saa sen varman lopputuloksen, joka varmasti miellyttää ja säästäähän siinä aikaa! :)

      Poista
  2. Ihanat teemabileet! Tuo juhlapaikka näyttää ihanalta! Ja kaikki tarjottavat herkullisilta ;)

    VastaaPoista
  3. Tuli muuten mieleen, että oletko kokeillut kakkukuvaa sokeri-voikreemin päälle (kun se on vielä lämmintä, ei jääkaappijähmeä)? Se ei ole niin kostea kuin kerma.. Meneeköhän rumaksi jääkaapissa kun kreemi jähmettyy.. Itse olen laittanut kerran kerman päälle ja kuva pehmeni tosi paljon, mutta pysyi onneksi vielä nättinä. Sokerimassan päällekin olen laittanut, mutta siinä se ei tosiaan niin paljoa pehmennyt. Jonkin verran kyllä.

    VastaaPoista
  4. En muuten ole kokeillut ja voisi toimia! Kiitos vinkistä! Tykkäsin nyt todellakin käyttää kakkukuvaa ja se tuntui pysyvän niin siistinä, mutta sitten paljastui tämä ikävä puoli leikatessa. Ostin siis sellaista liimaa, jota käytetään kakkukuvien kiinnittämiseen. No kyllä se hyvää oli, mutta ei pehmittänyt kuvaa lainkaan. Ehkä vaatii yön yli säilyttämisen jääkaapissa...en tiedä. Marsipaanilevykään ei sitten päästänyt tarpeeksi kosteutta läpi. Kakku hikoilee aina silloin kun sen ei pitäisi :D

    VastaaPoista
  5. Niinpä. =P Kakkukuvun alla kakku muuten varmasti hikoilisi enemmän.. luultavasti liikaakin....
    Belieber kakkuuni laitoin kuvan muistaakseni karkkimassan päälle ja yön yli jääkaappiin (vaikka paketissa suositeltiin että kakkukuvaa ei säilytettäisi yön yli jääkaapissa). Kuva pysyi hyvänä ja mielestäni pehmeni aika paljon. Mutta en ollut leikkaamassa kakkua, joten en voi varmaksi lopputuloksesta sanoa x)
    Varmaan itsekin testaan ensi kerralla sokeri-voikreemiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis testata tuota kakkukupuakin :) Uskon myös että jos testailisi sitä kaupan sokerimassaa, kun sehän on kyllä jotenkin niin huonoa muuten käyttää, mutta tässä voisi toimia...en tiedä :) Voikreemi olisi kyllä ehkä varmin onnistuja tässä tapauksessa. Sitä kyllä kokeilen vielä!

      Poista
  6. Vitsi miten kivan näköiset noi kaikki koristeet, huomaa että teemaan on panostettu :-) Tarjoilutkin näyttää kaikki tosi ihanilta :-)

    VastaaPoista
  7. Oi mitkä hurmaavat juhlat, ja ihanan näköiset kakut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)