maanantai 11. marraskuuta 2013

Aamupalaksi appelsiinileivos ja tryffeleitä


Tämä todella hyvä leivosresepti on suoraan kopioitu Armilta, jolla taitaa olla monen monta todella herkullista reseptiä reseptikansiossaan. Muutaman reseptin sain plagioitua kännykkäkameralla ja kyllä ihan Armin luvalla hänen omassa keittiössään. Kuvan leivos on Armin tarjoamien leivosten joukosta (Evelace-illan kutsuilta) ja sain sen mukaani, jotta voin kuvata (ja nauttia) leivoksen vielä jälkikäteen kotonakin. Aamupalaksihan se päätyi ja kyytipojaksi muutama tryffeli, jotka sain toiselta ystävältäni. Tämä herkkusuu kiittää näitä kahta naista pariisilaistyyppisestä aamupalasta. Nam!

Appelsiinin ja suklaan liitto on niin toimiva ja tämän leivoksen ohje lähtee kokeiluun myös täällä kotona. Tämä ei ole mikään mokkaruutu resepti (vaikka sekin kuulu lemppareihini). Tämä on taivaallisen hyvän leivoksen salainen resepti! jonka nyt salaa jaan teille lukijoille ;) Kiitos Armille tästä ja kutsujen järjestämisestä!

Appelsiinileivokset (Oikealta nimeltään Aprikoosileivokset, mutta appelsiini vie kuulemma aina voiton, joten appelsiini saa kyllä nyt ansaitsemaansa kunniaa nimenannossa.)

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kahvia

1. Sekoita jauhoseos
2. Vaahdota margariini ja sokeri
3. Lisää munat yksitellen
4. Lisää jauhoseos ja kahvi

Paistetaan 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Jaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja lisää väliin 2 dl appelsiinimarmeladia (tai aprikoosimarmeladia).

Sulata päälle 200 g suklaata (vaaleaa) ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä leivokset hyviltä! Hei huomasin etten ollutkaan linkittänyt blogiasi vielä omaani ja tein sen nyt, joten varmistelen että onhan se ok? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totisesti oli hyviä leivoksia! :) Tottakai saa linkittää. Siitä tulen hyvin iloiseksi ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)