maanantai 31. maaliskuuta 2014

Chili-tonnikalapiirakka

Kokeilin Kinuskikissan Chili-tonnikalapiirakan tekoa ja voin kehua todella hyväksi reseptiksi. Tässä postauksessa saatte reseptin, kuvaa ei valitettavasti löydy minun sivuiltani, koska se jäi kuvaamatta. Todella harmi, mutta kiirettä piti ja se jäi kokonaan...

Halusin kuitenkin jakaa reseptin, koska se on todella maukas piirakkaresepti. Kokeilkaa ihmeessä! Tästä voitte klikata itsenne Kinuskikissan sivuille niin näette piirakasta kuvan :)

Tein piirakkaohjeen kaksinkertaisena, silloin sitä saa pellillisen...nam! Tässä ohje kaksinkertaisena.

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja (voit korvata 2 dl ruisjauhoilla)
1 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
1 dl vettä

Täyte:
2 paprikaa
2 pientä sipulia (sipulin jätin pois :)
4 prk tonnikalapaloja öljyssä (itse käytin tonnikalapaloja tomaattiliemessä)
300 g kirsikkatomaatteja
400 g paprika-chili-tuorejuustoa
4 dl ruokakermaa
4 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
4 munaa


Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Kaksinkertaisen taikinan voi levittää/kaulia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Käytä syvää uunipeltiä, jotta taikinaa saa myös reunoille. Täyte vaatii korkeat reunat.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannussa öljytilkassa jonkin aikaa.

Valuta tonnikalasta öljy. Huuhtele kirsikkatomaatit.
Levitä pohjan päälle tonnikalapalat ja paprika-sipuliseos.

Yhdistä tuorejuusto ja ruokakerma sekoittamalla kermaa pienissä erissä tuorejuuston joukkoon. Lisää chili-kastike ja munat. Kaada liemi vuokaan. Asettele päälle kirsikkatomaatit.

Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)