tiistai 13. toukokuuta 2014

Gluteenittomat sämpylät

Kokeilin gluteenittomien sämpylöiden tekoa ja ne kyllä onnistuivat hyvin. Ilman muuta alkaisin täysin gluteenittomalle linjalle, jos vain pystyisin. Vatsa todellakin jo rauhoittuu siitä,  kun vähentää turhan vehnäjauhon käyttöä. Tattaripuuroakin kokeilin ja sekin tekee ihmeitä vatsalle! Ei muuta kuin kokeilemaan :)


Gluteenittomat sämpylät
10-15 sämpylää

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.

Pakasta ylimääräiset ja ota sulamaan tarvittava määrä kerralla!
(Resepti: Hellapoliisi.fi)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)