maanantai 9. maaliskuuta 2015

Gluteeniton mutakakku



Hei kaikille!

Olen tehnyt paluuta tänne bloggailun pariin ja tulen nyt lisäilemään reseptejä ja kokeilujani tänne aina silloin tällöin. Kakkuja en enää leivo kovinkaan ahkerasti, mutta muuta mukavaa kyllä leivoskellaan. Viime vuosi oli turhan kiireinen, joten tänä vuonna minunkin harrastukseni on saanut uutta tulta. Leivinuunissa valmistuu tuon tuostakin kaikenlaista hyvää! :)

Tämän postauksen herkku on gluteeniton mutakakku. Tällä reseptillä onnistutte varmasti ja muistakaa paistaa vain sen 20 minuutin ajan. Itse laitan mutakakun jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja sen jälkeen vasta leikkaan sen ensimmäisen siivun, joka on kyllä niin taivaallisen hyvää :) Alkuperäisessä ohjeessa lisättiin taikinaan myös pähkinöitä ja vaahtokarkkeja.

 

Gluteeniton mutakakku (Arla.fi)

2 dl sokeria
5 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaota
2 dl gluteenittomia jauhoja (esim. perunajauhoja)
2 kananmunaa
150 g Arla Ingman Meijerivoita sulatettuna
tomusokeria
vadelmia

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään sokeri, vaniljasokeri, kaakao ja jauhot. Lisää joukkoon munat ja voi, ja sekoita seos tasaiseksi ja ilmavaksi. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka. Kaada taikina muottiin. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi tomusokeri kakun päälle ja tarjoile vadelmien kera.


4 kommenttia:

  1. Nam! Olen tehnyt tätä jo monta kertaa hieman varioiden. Hyvää on.

    VastaaPoista
  2. Hyvä ohje - vähällä vaivalla mainio lopputulos 👍🏻

    VastaaPoista
  3. Voikohan tuota vaniljasokerin määrää vähentää, 25 ml on aika paljon. Onko kukaan kokeillut vähemmällä, miten vaikuttaa makuun ?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)