tiistai 26. maaliskuuta 2013

Mutakakku (Kladdkaka)


Tänään valmistui tämä ihana mutakakku, jonka leivoin kyllä koko sydämellä ihanalle ystävälle! Hän rakastaa mutakakkuja ja niin lähdin kokeilemaan, että onnistunko tässä haasteessa, sillä tähän eivät kaikki olisi uskaltautuneet :) Ehkä hieman liian kauan oli uunissa, joten meidän uunissa olisi riittänyt tuo 15 minuuttia. Pirskatti! :) Kyllä tämä oli tottakai syötävää ja hyvää, mutta mutakakun pitää olla vain hieman reunoilta kypsynyt ja oikein "mutainen" :) Nam!

Mutakakku
100 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
5 tl kaakaojauhetta
100 g taloussuklaata

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne voisokeriseokseen siivilän läpi. Sulata paloiteltu suklaa. Lisää suklaasula kakkutaikinan joukkoon.

Leikkaa irtopohjalliseen kakkuvuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperipala ja voitele kakuvuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku 200 asteessa 15 - 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeä. Anna kakun jäähtyä hetki.

Irrota kakku vuoasta ja nosta varovasti tarjoiluvadille. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja koristele vadelmilla. Tarjoa kakun kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta ja kotimaisia vadelmia.






5 kommenttia:

  1. Niin hyvvvää! Jäätelöä ja huippua seuraa kyytipojaksi, niin mutakakku on täydellinen :)

    VastaaPoista
  2. Tein joskus mutakakkua kotona, mutta se oli vähän liiankin suklaista ja täyteläistä minun makuuni - kaikki muut rakastivat sitä ja veljelle oli iso pettymys, kun tyttöystävän tekemä "mutis" ei ollutkaan yhtä mehevää kuin minulla :D
    Voisin joku kerta tehdä tällä ohjeella, kun tässä on vähän vähemmän itse suklaata ja enemmän muita kakkuaineksia. Näyttää oikein herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Nämä mutakakut eivät ole niin helppoja, kuin monet luulee. Ei näissä välttämättä onnistu joka kerta. Kokeile tätä joskus. Siis todella hyvä maku ja ei liian suklainen ja raskas :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)