lauantai 2. maaliskuuta 2013
Mintchocolate Cheesecake
Oikea pikakakkujen pikakakku tuli tästä juustokakusta ja enemmänkin lasten juustokakuksi voisi tätä kutsua. Äiti joutui koristeluun käyttämään lasten suklaarusinat ja keksin vielä lisätä hasselpähkinä-rouhetta :)
Kauheinta oli toki se, kun en muistanut taaskaan hankkia mitään syötävää pikkuiselle maitoallergikolle. Lupasin kuitenkin nelivuotiaalle pikkumiehelle, käsi sydämellä, että seuraavalle kerralle on jotain hyvää! Torstai meni nimittäin jossain lehtijuttuhumussa! :) Huomasin vasta illalla, että vieraille leivottava kakku ei ollut valmistunut itsestään. Toimintaa riitti siis vielä illalla ja niin sitä riitti vielä aamullakin.
Ihania vieraita kävi ja kyllä tämä juustokakkukin onnistui sen verran hyvin, että pääsee myös teidän kokeiltavaksi :) Suklaarusinoiden ja mariannesuklaan liitto toimi yllättävän hyvin. Joskus voi vähän repästä ja tehdä kakun extemporee ja tällä kertaa se kannatti.
Marianne- suklaarusinajuustoakku
Keksipohja:
300g digestive keksejä
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl tomusokeria
125 g voita
Juustokakku-täyte:
5 dl Flora vispikermaa
200 g Philadelphia marabou tuorejuustoa
200 g Mariannesuklaata
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Koristeet:
Panda suklaarusinoita
Hasselpähkinärouhetta
Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska, kaakaojauhe ja tomusokeri. Painele seos 28 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalla on pingotettuna leivinpaperi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa, sekä vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 3-4 tuntia tai yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaarusinoilla ja hasselpähkinärouheella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vaikuttaa hyvältä reseptiltä. Voisko tähän laittaa marabou minttusuklaata?
VastaaPoistaHei Anonyymi, toki voi käyttää oikeastaan mitä makusuklaata haluaa, tämä on siitä hyvä ohje :)
Poista