sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pääsiäisleivonnaisia (Påskbak)



Eilisen kunniaksi teimme suklaisen kääretortun. En voinut olla koristelematta sitä pääsiäisen väreillä. Kohta on pääsiäinen! :) Me pidämme suklaasta, mutta toki ulkonäön puolesta väliin sopisi ennemmin jokin sitruunainen täyte. Lisää pääsiäisleivonnaisia tulossa blogiin lähipäivinä ja pääsiäiskakkukin koreilee pian meidän juhlapöydässä :) Muistakaa myös osallistua blogiarvontaan täällä ja lukijoillekin olen laittanut ylimääräisen arvonnan blogin sivupalkkiin :) 

Pääsiäisen suklaakääretorttu

Kääretorttupohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille. Paista noin 6 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja voitele pullasudilla kylmää vettä torttupohjassa kiinni olevalle leivinpaperille, silloin leivinpaperi irtoaa helpommin. Anna torttupohjan jäähtyä. Valmista suklaamousse.

Suklaamousse:
2 dl Flora kuohukermaa
250 g Mascarpone tuorejuustoa
1 prk Jacky maitosuklaavanukasta
200 g Taloussuklaata
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone juusto ja maitosuklaavanukas. Sulata suklaa ja sekoita täytevaahdon joukkoon. Lisää vielä vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Sekoita täyte tasaiseksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Rullaa torttu ja anna tortun asettua saumapuoli alaspäin. Anna levätä 1-2 tuntia jääkaapissa ja kuorruta sokerimassalla sekä asettele tortun päälle mieleisesi sokerimassakoristeet.




4 kommenttia:

  1. upea kääris! ja ihastuttava blogi, liityin lukijaksi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Juhlatar :) Ihanaa kun liityit lukijaksi!

    VastaaPoista
  3. Hej :) Helt fantastisk tårta! Men vad är vaniljakreemijauhetta och var köper man det?
    Tänkte pröva baka till helgen!

    /S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Det kan du köpa från Citymarket och Prisma. Om du inte använder det annars så går det att ersätta med florsocker, men smaka på moussen att den inte blir för söt. ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)