tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pääsiäispupun kookosnapit (Kokostoppar)



Kaksivuotiaan kanssa leipominen on aina helppoa ;) ainaskin useimmiten, koska emme edes toteuta vaikeita ja monimutkaisia reseptejä, vaan mahdollisimman yksinkertaisia. Tänään valmistui kookosnappeja ja olimme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Näitä kutsumme Pääsiäispupun kookosnapeiksi! Arvatkaa onko meidän tyllerö onnellinen, kun hän saa tarjota omia leivonnaisiaan? No on tietenkin! :) 

Peppitaloa hän on kyllä kovasti toivonut ja sen myöskin leivomme lähiaikoina :) Siinä riittääkin jännittämistä ja puuhaa, koska emme oikein tiedä miten sen toteutamme, ehkä piparkakkutalon tyyliä jäljitellen. Eiköhän sekin tässä selvene. Taikina on kuitenkin jo selvillä, mutta odotamme sopivaa ajankohtaa toteuttaa tämä neidin leivontaunelma :)

Nyt kuitenkin kookosnappi reseptiä jakoon ja tämä löytyi "Leivotaan" lehdestä, jota olemme selanneet jo monta kertaa läpi viime päivien aikana :)


Kookosnapit
Noin 12 kpl

25 g voita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
100 g kookoshiutaleita

Suklaadippi:
100 g  sulatettua taloussuklaata

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kookos ja sulanut rasva. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Lusikoi taikinasta pieniä kekoja leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 12-14 minuuttia. Dippaa jäähtyneiden kookosnappien pohja suklaaseen ja anna asettua leivinpaperin päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)