lauantai 29. joulukuuta 2012

Kärleksmums - Mokkapaloja


Kärleksmums! Helt vanliga mockarutor bakade med kärlek. Jag började bakandet med allt annat utom Baileys cheesecake som jag egentligen skulle göra klart idag. Så nu får jag göra den imorgon för jag hann inte riktigt med allt jag skulle...som vanligt är man en tidsoptimist. Idag gjorde vi karelska piroger till nyår för de var så goda till julen att vi var tvungna och göra en sats till :) Sen gjorde vi mockarutor eller kärleksmums som de också kallas. Sen kom jag på att vi måste ju prova göra cake pops och nu har vi de färdigrullade cake popsen i kylen som väntar på att bli doppade i smält choklad. De ska jag göra färdigt imorgon så att jag får ta några bilder och visa er :)
Här kommer receptet på kärleksmumsen ur Bonniers kokbok:

Till ca 30 stora bitar:
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk

strössel till garnering
Glasyr:
75 g smör
1/2 dl strakt kaffe
4 dl florsocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnslångpanna med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakako, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten. Tillsätt smör och mjölk. Rör till en jämn smet. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Smält smöret till glasyren och blanda med resten av ingredienserna. Bred ut glasyren över den avsvalnade kakan och strö över strössel. Skär i rutor.

-----------------------------------------------------------------

Mokkaruutuja! Tänään leivottiin ihan tavallisia mokkaruutuja, koska ne ovat vain niin herkullisia. Aloitimme leipomisen siis tänään kaikella muulla paitsi baileys juustokakulla. Taidan olla hivenen aikaoptimisti :) Tehtiin myös karjalanpiirakoita vielä toinen erä uudeksi vuodeksi, kun ovat vain niin hyviä ja näppäriä syödä. Sitten keksin tehdä cake popseja ja ne odottavat nyt jääkaapissa suklaakuorrutusta. Huomenna valmistuu siis baileys justokakku ja cake popsit kun aika ei enää riittänyt. Huomenna kuvia niistä :) Tässä mokkaruutujen resepti:

Pellillinen:
200 g voita
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

strösseliä koristeeksi
Kuorrute:
75 g voita
1/2 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vispaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää voisula ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Sulata kuorrutteen voi ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute jähtyneen kakun päälle ja koristele strösseleillä. Leikkaa paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Testiajo suoritettu- huippuhyviä! Varsinkin päällinen oli pikkutyyppien mieleen, isommalle kelpasi mainiosti myös alunen ( toim. huom. Isommalle kelpaa kyllä vaikka kakkupaperi syötäväksi). Suositellaan kaikille! Nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin tahtoo aina käydä :) Päällinen on parasta! Meidän pikku testihenkilöt eivät tiedäkkään, että osallistuvat tällaiseen kakkujen testailuun:)

      Poista
  2. Loistava resepti!! :) Testasin tehdä mokkapaloja vehnäjauhoista sekä myös gluteenittomista jauhoista ja molemmat onnistuivat mahtavasti. Ihanan kuohkeita ja maukkaita paloja! Suosittelen tätä reseptiä :)

    /Anne M

    http://hunajamuru.blogspot.se/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! :) Tämä on aika vanha ruotsalainen resepti Bonnierin kirjasta. Aina teen tällä reseptillä. Kiva ku tykkäsit! :) Uusi blogituttavuus! Käyn heti katsomassa blogiasi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)