torstai 31. tammikuuta 2013

Mokkajuustokakku - Mocha cheesecake


Tämä ihanuus löysi myös tarjoilupöydällemme eilisissä syntymäpäiväjuhlissa. Tämä oli todella makea kakku ja en usko että koskaan olisin maistanut jotain yhtä makeaa :) Ulkoisesti kakku oli täysi fiasko, mutta kuorrutuksen ja jääkaapissa olon jälkeen sitä pystyi tarjoilemaan ja jopa kuvaamaan :D Suosittelen kokeilemaan, mutta kannattaa antaa jäähtyä kylmäksi jääkaapissa ennen kuin irrotat irtovuoan reunat! Hoppuilin taas turhaan, joten oma oli vika :) Ohje Pullahiiren leivontakirjasta: "Pullahiiren makeat kakut".

Denna härlighet fick vi också bjuda på igår då min man fyllde år. Att något kan vara för sött har jag aldrig riktigt trott på men denna cheesecake var alldeles för god och mycket mer :) Den blev faktiskt lite misslyckad utseendemässigt men efter att den stått i kylen ett tag så var den helt okej i alla fall i smaken.




Mokkajuustokakku

Pohja:
150g digestive-keksejä
3 rkl kaakojauhetta
1 rkl tomusokeria
50g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitoa
4 kananmunaa
250g tummaa suklaata
0,5 dl kermaa
2,5 tl pikakahvia
1 rkl maissitärkkelystä

Kuorrute:
150g ranskankermaa
1,5 dl kermaa
0,75dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta

Murskaa keksit pohjaa varten ja sulata voi. Laita keksimurskan sekaan ensin kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu rasva. Sekoita keksimurska tasaiseksi. Painele murska kevyesti 20cm irtopohjavuoan pohjalle, johon on pingotettu leivinpaperi. Nosta sivuun odottamaan täytteen valmistusta.

Notkista tuorejuusto monitoimikoneessa ja lisää joukkoon kondensoitu maito. Sekoita kunnes massa on tasaista. kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon pikakahvi. Sekoittele, kunnes kahvi on liuennut ja anna jäähtyä. Sulata suklaa ja nosta sivuun jäähtymään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen ja vatkaa juuri sen verran, että kaikki kananmunat ovat hyvin massassa sekaisin. Jaa täytemassa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan jäähtynyt kahvikerma. Lisää kahviseokseen vielä sihdaten maissitärkkelys ja sekoita massa tasaiseksi.

Kaada ensin suklaatäyte pohjan päälle ja lusikoi varovasti kahvitäyte suklaatäytteen päälle. Ota kaksi leveää alumiinifolion palaa ja vuoraa vuoan ulkopuoli niillä. Nosta vuoka suurempaan paistovuokaan ja kaada kiehuvaa vettä vesihaudetta varten vuoan ympärille paistovuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia ja käännä sen jälkeen uunin lämpö pois ja jätä kakku vielä noin 30 minuutiksi uuniin.

Mittaa kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Levitä kuorrutekerros kakun päälle. Tasoita kuorrutteen pinta ja irrota vuoka kakun ympäriltä.



6 kommenttia:

  1. Mums Sanna! Det var värst vilken tårta P fick ;) Finaste du.

    Kram på dig och grattis till P från oss med :)

    /S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack S! Ska hälsa my husband :) Han gillade tårtan så klart ;D
      Kram!

      Poista
  2. Hej! Jag tycker kakan ser jätte god ut, jag älskar cheesecake! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack! :) Jag har försökt fota den från de bästa vinklarna och smaken var ju helt underbar! Snart kommer receptet att uppdateras på svenska och jag rekommenderar att prova denna härlighet!

      Poista
  3. Onko tämä sitä kakkua, mitä Anne ja Ari toi mulle synnärille palasen? Olit silloin tehny sitä sinun vanhemmille. Se ainaki oli niin taivaallisen hyvvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annika!

      No ei tämä ole sitä, mutta tämä on verrattavissa siihen kylläkin maun puolesta tai no ainakin pääsevät samaan "taivaallisen hyvää" luokkaan :D Teenpä sen sinun juustokakun joku kerta tässä kun alkoi itselläkin haluttamaan!! niin tulee reseptikin kaikkien käyttöön :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)