maanantai 8. huhtikuuta 2013

Lohivoileipäkakku


Lohivoileipäkakku
2 pkt paahtoleipää

Täyte:
n. 600 g lämminsavulohta 
300 g ranskankermaa (creme fraiche)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g savulohi ja piparjuuri tuorejuustoa
1/2 ruukkua tuoretta tilliä
suolaa, mustapippuria, valkopippuria

Koristelu:
1/3 osa voileipäkakkutäytteestä
1 ruukku salaattia
1 kurkku
200 g kylmäsavulohta
juustoa  
tilliä 
  
Leikkaa lämminsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuustot. Sekoita joukkoon tillisilppu, suola ja pippurit.
Laita tarjoiluvadille tiiviisti vierekkäin yhdeksän palaa paahtoleipää, kolme peräkkäin. Kostuta maidolla (n. 0,7 dl per kerros). Levitä päälle 1/3 täytettä. Ripottele täytteen päälle puolet lämminsavulohesta. Lado päälle paahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Laita voileipäkakun kanneksi vielä paahtoleivät ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Peitä voileipäkakku kelmulla ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Koristele esimerkiksi jääsalaatilla, kylmäsavulohella, tomaateilla, kurkkukuvioilla ja juustokuvioilla.


  


9 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
  2. Olihan tämä herkullista :) Nam!

    VastaaPoista
  3. Tekasin tämmösen voikkaleipäkakun ja oli kaikkien mielestä TOSI hyvää, joidenkin mielestä parasta koskaan! tein runsaskuituiseen paahtoleipään ja koristeeksi meni n.400-500g kylmäsavulohta, coctailtomaatteja ja kurkkua, muuta ei edes mahtunu :-D
    SUOSITTELEN lämpimästi!!

    t: Anette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa palautetta Anette! Ihanaa, kun onnistuit! Se on parasta, kun jakaa ohjeen ja joku tekee siitä näin superhyvää, että kehutaan parhaaksi koskaan :) Vau! Varmasti ansaitsit kaikki kehut ja ihana kun teit runsaan päällisen. Itse yritin taiteilla ja se ei aina ole niin hyvä :D Lohta kyllä saa olla niin paljon, kuin kakun päälle mahtuu ja hieman tekisi mieli lisätä rapujakin!

      Poista
  4. Anteeksi hölmö kysymys, mutta tuleeko tähän sekä savulohituorejuustoa että piparjuurituorejuustoa 200g, eli yhteensä 400g? Vai jompaa kumpaa? Vai yhteensä? :) Kuulostaa kyllä ihanalta, lohivoileipäkakku on ehdoton suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei tule, kun se on yksi purkki tuorejuustoa ja siinä on sekä savulohta että piparjuurta. Creme bonjourilta löytyy tällainen variantti ja on todella hyvää :) Hyvä kysymys, ei laisinkaan hölmö. Voi muutkin ihmetellä samaa niin tuleepahan asia täällä esille :)

      Poista
  5. Kun kelmun laittaa lopuksi päälle, eikö kuorrute tartu kelmuun jä lähde sitten rumasti irti kun ottaa kelmua pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minulla ainakaan mennyt rumaksi ja irtosi hienosti. Voit laittaa myös folion, joka ei niin tartu pintaan, jos et paina sitä siihen kiinni. Toivottavasti olin avuksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)