torstai 25. huhtikuuta 2013

Mustikkamuffinit



Kohta kesäkin on täällä ja nämä muffinssit sopivat myös kesän juhliin. Nämä muffinssit ovat kuitenkin koristeltu suklaakekseillä, jotka ovat lehden mallisia ja tuo ehkä enemmän mieleen talven, kuin kesän :) Koristelua muuttamalla saa aikaan ihania kesämuffinsseja. Viikko on ollut kiireinen ja nyt on leipominen hurjanlaista ja juhlat kuin juhlat lähenevät uhkaavasti...ihanaa! :)

Mustikkamuffinit

4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
1 dl maitoa
50 g suomalaisia pensasmustikoita 

Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Pane paperimuotit pellille tai voitele muffinssivuoka kevyesti. Sulata voi. Vispaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, lisää sitten maito sekä voi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää ne taikinaan. 

Levitä taikina nokareina muotteihin. Lisää mustikat. Pari mustikkaa jokaiseen muffinssiin riittää hyvin.  Paista muffinsseja uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä. 

Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja pursota muffinssien päälle. Koristele ja nauti!

Kuvat: Jarkko K




4 kommenttia:

  1. Underbara bilder :) säkert jätte goda!

    Ses snart.

    Kram/ suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack Suvi :) Bilderna har Jarkko tagit och visst är de bra! Var så härligt och träffa dig och prinsessan igen :) Kram ♥

      Poista
  2. Heissulivei! Hieno kakku ja upeet kuvat! T. Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja kommenteistasi! Aina on kiva lukea ja saada palautetta :) Jos vain kuvistakin voisin ottaa kunnian, mutta en tällä kertaa voi, ei taida olla muuta keinoa, kun alkaa opiskelemaan valokuvausta! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)