torstai 10. huhtikuuta 2014

Sima - Vappuherkkujen kuningas!


Herkkuja loihditaan tänään vappupöytään Dansukker Fariinisokerilla. Ei ole oikeasti mitään parempaa vapuksi kuin se perinteinen sima, jota pitää joka vuosi valmistaa. Tänäkin vuonna valmistuu vappusima täällä meidän keittiössä todella helposti. Dansukkerin Fariinisokeri, joka on siman tärkein ainesosa on tietenkin simassa korvaamaton.

Dansukkerin blogihaasteen viimeinen osio sai meidät bloggaajat loihtimaan jotain vappuherkkuja Dansukkerin Fariinisokerista, jonka Dansukker lähetti meille testattavaksi. Minulle ainakin niin tuttu tuote ja sellainen sokeri, jota löytyy kaapista aina. Kakun kinuskitäytekin siitä valmistuu ihan käden käänteessä. Kerrassan loistava tuote ja saa minulta täyden kympin!

Tällä kertaa jaan teille tämän tutun simareseptin, joka takaa siman onnistumisen. Niin hyvää! :)

Sima

10 l puhdas elintarvikeämpäri
8 litraa vettä
500 g Dansukker Taloussokeria
herneen kokoinen pala hiivaa
2 sitruunaa
rusinoita  

  

Kaada sokerit ämpärin pohjalle. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokereiden päälle. Lisää loput vedestä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.

  
Kuori kahden sitruunan kuori ja lisää nesteen joukkoon.  Leikkaa sitruunoista valkoiset osat pois ja siivuta sitruunat.


Lisää sitruunat siman joukkoon. Anna käydä huoneenlämmössä peitettynä noin vuorokauden verran. Kun pullotat siman lisää pulloihin 1 tl sokeria pohjalle ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Sima valmistuu viileässä noin viikossa ja huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä sima viileässä. Sima säilyy noin viikon.
4 kommenttia:

 1. Kyllä pitää itsekin taas tänä vuonna tehdä itse simaa. ;) Ei ole sen voittanutta! Kun vain itsekin saisi aikaiseksi vielä tehdä oikein nätit etiketit pulloihin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Kallimonsteri :) ei muuta kuin siman tekoon ;)

   Poista
 2. Tein tämän ohjeen mukaan simaa vapuksi, meni 9 litraa kuin kuumille kiville. Laitoin sen käymisen jälkeen isoon termossäiliöön, jossa se oli koko ajan ja hanasta kääntämällä sai lirutettua mukiinsa juomaa. Näin ei mukiin tullut mukaan niitä rusinoita, joista emme pidä, niitä pitää olla mukana vain makua antamassa juomaan. Tehdään tätä vast´edeskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! Kuulostaa hyvältä ja kätevältä tavalta säilöä simaa :) Kiva kun teit simaa ohjeeni mukaan ja olit tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on kyllä hyvä ohje :) Kiitos Kirsi kun kerroit mielipiteesi ja jätit tänne kommentin. Aina mukava lukea :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)