tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ruusuja sokerimassasta - alle minuutissa! :)


Nämä ruusut (16 kpl) valmistuivat todellakin 8 minuutissa, koska kahden ruusun tekemiseen menee alle minuutti :) Ruusut ovat niin helppoja valmistaa, että aloittelijakin pystyy tekemään näitä todella nopsasti ja aikaa jää muuhunkin.

Äitini antoi minulle vinkin näistä ja en ollut ennen nähnytkään moisia pikaruusuja! Äitini on joskus nähnyt ohjeen jossain Pirkka tyylisessä lehdessä. Nyt ei olla ihan varmoja missä lehdessä ohje on esitelty, mutta nyt esittelen sen täällä :)


 Tämä kakku löytyi pakkasesta ja siihen sitten lähdin kokeilemaan tätä minun ruusukokoelmaa.


Aloita kokoamalla pöydälle kaikki tarvikkeet. Marsipaanityökalua, joka näkyy kuvassa et tarvitse ollenkaan, sillä huomasin ruusuista tulevan hienompia, kun reunat saavat olla juuri sellaisenaan, kun kuvassa nr. 2. Niitä ei siis tarvitse ohentaa, kuten olen tehnyt esimerkkikuvissa.

Kauli massa ohueksi levyksi ja paina muotilla ympyröitä n. 5-7 kpl. Ne riittävät hyvin kahteen ruusuun.

Laita massaympyrät limittäin, kuten alla olevassa kuvassa ja pyöritä niistä ruusut.


Nyt sinulla on kaksi ruusua, kun leikkaat veitsellä massan kahtia. Anna ruusujen kuivua pari päivää ja sitten voit koristella niillä mitä tahansa. Näillä ruusuilla on kiva koristella vaikka kuppikakkuja, koska ovat niin nopeita tehdä :)


Loppuviikosta suuntaamme mökille, viikonloppuna juhlimme kolmekymppistä Miiaa ja yksivuotiasta prinsessaa, joten kesäblogi kyllä päivittyy nyt harvemmin. Minulla on teille paljon päivityksiä ja kertomista! Kohta syksy on taas täällä, joten yritämme nauttia kesästä nyt ihan täydellä sydämellä <3 Nauttikaa tekin!14 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kätevä tapa tehdä pieniä somia ruusuja! Kaunis ja yksinkertaisen tyylikäs kakku :)
  (p.s. jos yllä kummittelee kommentti minulta, niin lähetin sen vahingossa liian aikaisin ja jäi vajaaksi... sorry :) t: silmät ristissä jo kahdeksalta!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Joo ei mitään hätää...täällä toinen jolla on ollu silmät ristissä jo samoihin aikoihin :)

   Poista
 3. Ihan tilauksesta tuli tämä juttu! Olen tuskaillut kun en vieläkään ole harjoitellut ruusujen tekoa... Nytpä saankin tehtyä helpolla aivan mahtavia ruusuja! Tosi suloisen näköisiä ovat ja kokoakin voi muuttaa tarpeen mukaan :) Harjoittelen ensi tilassa näitä! :D Kiitokset mahtavasta ohjeesta sinulle ja äidillesi :)
  Mukavaa mökkiviikonloppua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kuulla Taru :) Joo äitiä tästä ohjeesta olen kiitellyt sillä minä väsään muutamaa ruusua yleensä tunnin ajan ja ainahan ne ei tarvi olla aidon näköisiä. Tätä ohjetta tulen käyttämään kyllä paljon sillä mikäs sen hienompaa kuin esim. ruusuiset kuppikakut! Reunoja voi ohentaa, jos haluaa, mutta massa josta tein ruusut ei soveltunut siihen. Kaulintamassa kyllä toimisi hienosti. Kokoa voi tosiaanki muuttaa tarpeen mukaan ja tyllan toinen pääkin toimii oivallisena apuna, kun tekee pienempiä. Kiitos toivotuksista! Kyllä meinaamme nauttia mökillä, ei sähköä, ei juoksevaa vettä, ei telkkaria, ei kännyköitä...vanhanajan tunnelmaa :)

   Poista
 4. Ihana idea,jospa minäkin saisin ruusut tehtyä.Massa on ostettu jo aikoja sitten,on pitänyt ja pitänyt opetella...Nytpä pyöräytän...JEE

  Pikke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikke :) Joo nämä ei ole kuin pyöräyttää niin helppoja ovat. Mukavaa kun ohjeesta on iloa muillekin!

   Poista
 5. Ihanan näköisiä ja helppo tekniikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tekniikka on todella mutkaton ja nopea! :)

   Poista
 6. Hei Sanna! Eksyin blogiisi sattumalta ja mitä löysinkään; mahtavat ruusuohjeet! Olen tehnyt ruusuja parilla eri tekniikalla, mutta kuten tiedät, niihin saa tuhraantumaan aikaa ihan tuhottomasti. Tästä ohjeesta olen ikuisesti kiitollinen :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos helposta ohjeesta, jolla hosuli-poropeukalokin onnistui :)
  T. Titta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)