perjantai 8. marraskuuta 2013

Mansikkakakku ja viimeinen kakkukuvatestailu :)


Taas jaksoin testailla kakkukuvaa ja en ollut tyytyväinen lopputulokseen. Nyt laitoin kakkukuvan marsipaanin päälle yön yli, mutta ei se saanut siltikään parempaa leikkausjälkeä aikaiseksi. Olihan se taas pettymys, kun kakun leikattavuus kärsi kakkukuvan takia. Pelastihan se minut kuitenkin koristeiden teolta, kun ei yksinkertaisesti ollut aikaa niitä valmistaa.

Kakku on täytetty Kinuskikissan mansikkatäytteellä, joka aina vain jaksaa olla suosiossa. Käytän sitä aika usein :) Monen makuun ja siitä saa helposti myös laktoosittoman. Kuorrutus kermaa ja kakkukuvan alta löytyy kaulittu marsipaanilaatta. Ruotsin puolelta Ica Maxista löysin ruusukoristeita ja ostin myös vadelmakarkkeja koristamaan kakkua. Tämä kakku siis valmistui mieheni isovanhempien hääpäivä kahvitteluihin jo melkein kuukausi taaksepäin :)


2 kommenttia:

  1. Moi Sanna! :) Nuo valmiskuvat kuuluisi laittaa kerman tai kreemin päälle. Itse laitan kuvan paria tuntia ennen tarjoilua ja leikkaantuvat todella hyvin! Käytän sokeripaperikuvia ja niitä ei edes huomaa kakun päällä, ne ei maistu ja sulavat kakkuun kiinni niin ettei tunnu suussakaan mitenkään. Vohvelikuvat sitten taasen tuntuvat suussa aika kamalilta... Sokeripaperikuvat ovat myös todella aidon valokuvan näköisiä kun sulaessaan kermaan muuttuvat kiiltäviksi. Kuva säilyy hyvänä ainakin 2 päivää. Tämä on kiva varsinkin silloin kun on kyse omasta valokuvasta teetetystä kakkukuvasta. Sokeripaperikuvassa on tärkeää silittää kuvaa kädellä heti kun se on asennettu kerman päälle, jotta kaikki ilmakuplat tulevat pois kuvan alta. Jos kuvaa ei silitä, se muuttuu todella kupruiseksi kastuessaan. Jos joskus vielä kokeilet kakkukuvaa, niin valitse sokeripaperikuva :) Älä nyt menetä toivoasi vielä :) Kyllä nuo kuvat kuitenkin niin paljon helpottavat koristelua!
    Meillä on ollut kovin suosittua tuo sama Kinuskikissan täyte vadelmasta. Kokeile ihmeessä sitäkin! Se on tosi paljon raikkaampi kuin mansikka :)

    Muutama kakku joissa olen käyttänyt sokeripaperikuvaa:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/10/taytekakku-vadelmataytteella.html
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/09/heppa-taytekakku-vadelmataytteella.html
    http://taikakakut.blogspot.fi/2013/02/passionmousse-taytekakku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Taru! :) Joo siis olen testaillut kerman päälle, mutta minusta kuva menee rumaksi. Kreemi olisi yksi vaihtoehto ja sain siitä jo viimeksi vinkkiä, mutta en ole kerennyt kokeilemaan. Ullanunelma verkkokaupassa myytiin koristelugeeliä, jolla kiinnitetään kuva kuorrutteen päälle näin:

      "Koristelugeeli neutraali 50 g

      Geelin avulla voit kiinnittää mm. kakkukuvat sokerimassa-, suklaa ja marsipaanikuorrutteisten kakkujen päälle. Kakun pinnan sively geelillä tekee kuvasta kauniin kiiltävän!

      Sivele geeliä valmiin kuorrutetun kakun päälle ja aseta kuva geelin päälle. Levitä kuvan pinnalle geeliä halutessasi kuvalle kauniin kiiltävän pinnan."

      Olin siis innoissani, mutta petyin jälleen...tuo sokeripaperikuva kuulostaa hyvältä! Ehkä sitä testailen seuraavaksi. Kiitos paljon Taru näistä vinkeistä! :) Aina mukava saada kuulla toisten kokeumuksista, kun varmasti moni kaipaa neuvoja kakkukuvien kanssa.

      Tuo vadelmatäyte täytyy testata!!! Kiitos! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)