maanantai 4. marraskuuta 2013

Porokinkku-ruissipsit


Ihanaa maanantaita kaikille! Tässä ensimmäinen resepti edellisen postaukseni tarjottavista. Täällä kotona vain pötkötellään ja otetaan rauhallisesti. Supistelut ovat alkaneet ja olen parhaillaan sairaslomalla. Onneksi postattavaa riittää ja saan jakaa hienoja leivontahetkiä kanssanne. Tytär täyttää kohta kolme vuotta ja se tarkoittaa bloginkin 1-v. synttärijuhlien olevan oven takana! Ihana vuosi ja sen kunniaksi blogiarvonta ensi viikolla, sillä kävinhän Oulun Colore liikkeessä hakemassa ihanan palkinnon :)

Palatakseni näihin kuvan pikkusuolaisiin, sain reseptivinkin Mustikkasuun blogista! Kiitos Mustikkasuulle avusta :) Sovelsin ohjetta hieman, mutta vain lisäämällä poron kaveriksi hieman kinkkua. Ruotsista ostan aina "Källarrökt skinka" nimistä kinkkua, joka suoraan käännettynä tarkoittaa "Kellarisavustettua kinkkua". Himskatin hyvää! :)

Mustikkasuu ehdotti myös paprikan lisäämistä joukkoon, mutta sitä en voinut lisätä kun yksi vieraista ei pitänyt lainkaan paprikasta. Seuraavalla kerralla lisään myös paprikaa ja kokeilen pippurituorejuustoa. Kokeilemalla eri vaihtoehtoja löytyy varmasti se oma suosikki!

Porokinkku-ruissipsit

150 g savukinkkua
100 g poroleikkelettä
200 g ruohosipuli- tai pippurituorejuustoa
2 dl vispikermaa
1/2 punasipuli silputtuna
(1/2 punainen paprika)

koristele ruohosipulilla

Pilko kinkku- ja porosiivut. Notkista tuorejuusto monitoimikoneella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä ja mausta. Voit halutessasi tehdä täytteen jo edellisenä iltana valmiiksi maustumaan. Pursota täyte ruisnappien päälle hieman ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoinen resepti. Vois sopia vaikka joulun tarjottaviin glögin kera. Nam...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Tita oikeassa olet, sopisi vaikka glögin kanssa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)